Sign in to follow this  
Ermak

Питане за Комфорт модула

Recommended Posts

Здравейте, наскоро си купих и аз а4-ка б6 но от самото начало багажника не се отключва с централното, фабричната аларма свири постоянно, общо взето това са и проблемите. Проверихме всички кабели ключалки всичко е наред и извода беше че комфорт модула прави номера. Намерих един със същия сериен номер но от англия от кола с десен волан дали са еднакви какво ви е мнението? 

Първата снимка е на моят модул.

Искам да попитам дали подлежи ли на ремонт?

Има ли хора които да го прегледат дали не е прекъсната някоя писта може би или нещо дребно?

В ауди ми обясниха, че сигнал до модула отива но не се връща импулс до ключалката за да отключи.

post-92432-0-14588900-1416294558_thumb.j

post-92432-0-16791400-1416294574_thumb.p

Edited by Ermak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Щом номерата съвпадат би трябвало да работи. Няма значение, че е от кола с десен волан. Така или иначе повечето функции се програмират в модула. Ако го сменяш обаче си запиши всичките настройки от твоя модул за да можеш да ги прехвърлиш на новия. Така всичко ще е настроено както е било преди.

Самия модул се разглобява и може би подлежи на ремонт. Но според мен резултата ще е доста съмнителен и не се знае колко ще струва. Най-добрия вариант е отиваш с колата до някоя автоморга, взимаш модул втора ръка и направо го пробваш на място. Ако всичко работи сглобяваш колата и си готов. Ако ли не, може да се окаже че проблема е на друго място.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не мога да намеря същия по нашите морги разпитвал съм. А това за настройките не го разбрах как да ги запиша и после да ги прехвърля на новия ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.a4mods.com/index.php?page=webcontent/pages/remotewindows.html - Тук е описано как става. Общо взето трябва като влезеш в комфорт модула (46) на адаптация на 62ри канал трябва да си запомниш твоята стойност и да я прехвърлиш на новия и после на Recode да прехвърлиш твоя номер от Software Coding. В сайта има и калкулатор за тези стойности и може да си добавиш някоя функция ако нямаш.

 

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_(8E)_Comfort_System#Remote_Control_Synchronization - Също така трябва да си регистрираш ключовете в новия модул. Във видеото е обяснено доста добре.

 

А модула иначе не е задължително да е със същите номера. Някои от тях за заменяеми. Има доста различни варианти. Някои са просто по-нови версии на твоя. Някои поддържат повече функции от твоя, така че всички твои ще работят и ще имаш възможност евентуално да добавиш някоя друга екстра.

 

http://www.partscats.info/audi/en/?i=cat_vag_models&brand=au&number=1247&set=1257&ein=2002&f=249&hauptgr=1234567890&hg=9&grf=095910221&bf=95910&hgug=959&ug=59&parent_id=1034464 - Тук номер 6 е модула. Може да се ориентираш кой ще ти свърши работа.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Супер на несам се и надявал на толкова изчерпателен отговор благодаря ако се сетя още нещо ще питам

Share this post


Link to post
Share on other sites

А видяхте ли бравата на задната врата .В нея има микроключе и често се предава .Микроключето не отчита че багажника е заключен и алармата свири.Това е само предположение разбира се

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробван е работи пуснахме му ток от другаде и си работи без проблем

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моторчето или брата пробвахте с ток,Ако микроключето в бравата е сдало багажа незнам как с подаване на ток ще разберете :lupe: .Най лесно да провериш е като вдидиш дали ти свети че е отворена или затворена на борда

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вързахме го с някъква жица (не разбирам много и не мога да обясня точно) но след като му пусна ток или там му даде някъкъв импулс микроключето работише. Затваряхме багажника и го отваряхме от там няколко пъти. А за борда немога да кажа утре ще проверя дали свети

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.