Jump to content

Питане за Комфорт модула


Ermak

Recommended Posts

Здравейте, наскоро си купих и аз а4-ка б6 но от самото начало багажника не се отключва с централното, фабричната аларма свири постоянно, общо взето това са и проблемите. Проверихме всички кабели ключалки всичко е наред и извода беше че комфорт модула прави номера. Намерих един със същия сериен номер но от англия от кола с десен волан дали са еднакви какво ви е мнението? 

Първата снимка е на моят модул.

Искам да попитам дали подлежи ли на ремонт?

Има ли хора които да го прегледат дали не е прекъсната някоя писта може би или нещо дребно?

В ауди ми обясниха, че сигнал до модула отива но не се връща импулс до ключалката за да отключи.

post-92432-0-14588900-1416294558_thumb.j

post-92432-0-16791400-1416294574_thumb.p

Edited by Ermak
Link to comment
Share on other sites

Щом номерата съвпадат би трябвало да работи. Няма значение, че е от кола с десен волан. Така или иначе повечето функции се програмират в модула. Ако го сменяш обаче си запиши всичките настройки от твоя модул за да можеш да ги прехвърлиш на новия. Така всичко ще е настроено както е било преди.

Самия модул се разглобява и може би подлежи на ремонт. Но според мен резултата ще е доста съмнителен и не се знае колко ще струва. Най-добрия вариант е отиваш с колата до някоя автоморга, взимаш модул втора ръка и направо го пробваш на място. Ако всичко работи сглобяваш колата и си готов. Ако ли не, може да се окаже че проблема е на друго място.

Link to comment
Share on other sites

Не мога да намеря същия по нашите морги разпитвал съм. А това за настройките не го разбрах как да ги запиша и после да ги прехвърля на новия ?

Link to comment
Share on other sites

http://www.a4mods.com/index.php?page=webcontent/pages/remotewindows.html - Тук е описано как става. Общо взето трябва като влезеш в комфорт модула (46) на адаптация на 62ри канал трябва да си запомниш твоята стойност и да я прехвърлиш на новия и после на Recode да прехвърлиш твоя номер от Software Coding. В сайта има и калкулатор за тези стойности и може да си добавиш някоя функция ако нямаш.

 

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_(8E)_Comfort_System#Remote_Control_Synchronization - Също така трябва да си регистрираш ключовете в новия модул. Във видеото е обяснено доста добре.

 

А модула иначе не е задължително да е със същите номера. Някои от тях за заменяеми. Има доста различни варианти. Някои са просто по-нови версии на твоя. Някои поддържат повече функции от твоя, така че всички твои ще работят и ще имаш възможност евентуално да добавиш някоя друга екстра.

 

http://www.partscats.info/audi/en/?i=cat_vag_models&brand=au&number=1247&set=1257&ein=2002&f=249&hauptgr=1234567890&hg=9&grf=095910221&bf=95910&hgug=959&ug=59&parent_id=1034464 - Тук номер 6 е модула. Може да се ориентираш кой ще ти свърши работа.

Link to comment
Share on other sites

А видяхте ли бравата на задната врата .В нея има микроключе и често се предава .Микроключето не отчита че багажника е заключен и алармата свири.Това е само предположение разбира се

Link to comment
Share on other sites

Моторчето или брата пробвахте с ток,Ако микроключето в бравата е сдало багажа незнам как с подаване на ток ще разберете :lupe: .Най лесно да провериш е като вдидиш дали ти свети че е отворена или затворена на борда

Link to comment
Share on other sites

Вързахме го с някъква жица (не разбирам много и не мога да обясня точно) но след като му пусна ток или там му даде някъкъв импулс микроключето работише. Затваряхме багажника и го отваряхме от там няколко пъти. А за борда немога да кажа утре ще проверя дали свети

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...