Sign in to follow this  
kukuruku3

Въпрос свързан с алтернатора

Recommended Posts

Колеги имам един въпрос... 3 дена не бях си палил колата и акумулатора ми падна, а той е нов. Замериха ми го, когато всичко е изключено и колата е заключена, и ми дава, че има утечка на ток. Закарах я на жичкаджия да я оправят и той ми каза, че утечката е заради изгоряло реле на алтернатора(предполага, че е намокрено като са мили двигателя). Въпроса ми е има ли връзка с това да ми пада акумулатора от алтернатора, при положение, че колата е изключена, ключа не е в нея? Как алтернатора черпи ток, когато мотора не работи ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

А защо не го накараш да ти покаже това реле, защото единственото реле което има по веригата на алтернатора е "реле-регулатора" и то се намира в самия алтернатор. Плюс това ако е изгоряло, колата няма да зарежда!

 

Screen_Shot192.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако ти избил някой диод от диодния блок от там алтернатора вече става консуматор и черпи ток когато колата е угасена. За да си сигурен, че е от това откачи дебелия кабел от алтернатора и го изолирай и тогава мери има ли консумация. Ако има пак не е от алтернатора а от нещо друго, ако няма от него е.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Достатъчно е да махне най-мощния бушон в кутията върху акумулатора, НО ако му е пробил диод на чисто късо, ще се подпали като запали колата, ако преди това не изгори бушона на алтернатора. Няма как проблема да му е в диодния блок, освен ако колата не зарежда, тогава може! Но утечка през диодния блок, без нужда от пожарогасител не мога да си представя.

Edited by bsdnikolov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси колеги. Вчера си я взех от сервиза. Сменили са ми релето и заден лагер на алтернатора,защото тропал. Все още не съм го замерил лично, дали има някаква консумация, ама той ме увери, че няма да има проблеми. До края на седмицата ще го замеря и ще видя. И между другото ми каза, че на този модел често това реле се скапвало.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Валео ли ти е алтернатора?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.