Jump to content

A3 8PA-BMM, черна или А3 8PA-BKD, сива?


Recommended Posts

Привет колеги!

От около година и нещо имам регистрация тук но до момента само следях за някои обяви. Разделих с моя VW Bora-AJM, 115 + чип = 145 HP наскоро и следващата кола съм решил да е A3 SportBack, 2.0 TDI PD. Спрял съм се на две коли но не мога да реша твърдо коя да бъде. Четох доста за мотори пукане на глави и т.н. Също така бях решил да си вземам сива кола ама като видях как стои черното на тоя модел (с хромирани рейки на тавана) започнах да се разубеждавам за сива. Ta колите са:

1. А3 SB с мотор BMN - черна, видимо по-запазена отвън и вътре. Оборудване, от това което съм гледал - Ambition. Година - първа регистрация 2007, на стъкла - 2005. Аз си мисля че е 2006, понеже BMN се слага от 02.2006 (ако ми е вярно инфото), пропуснах да видя ВИН-кода. Показания на километража - 147 000 и според продавача е на не повече от 200 000. Може да ми предостави сервизна история от Audi.

2. А3 SB с мотор BKD - сива, малко по-вехтo изглежда от черната, пак Ambition, но има ксенон, парктроник и ел.хром. огледало. Година - 09.2006, по ВИН излиза 2007. Пробег по показания - 179 000 ???? повече инфо тук липсва.

И двете са нов внос (Италия), цената - идентична: 700 лв. повече за BMN-a.

Интересуват ме мнения относно цвета, двигателя, оборудването, има ли разлика във вървежа и друго каквото се сетите. Знам, че е въпрос на личен избор, но бих искал да чуя (прочета) мнения от по-запознати.

Благодаря предварително!

Редактирано от blajko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на едно Ауди най-добре му седи черния цвят (мое мнение)

наскоро търсихме автомобил на жена ми и гледах тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11416839186554837&slink=86qoov

наистина на тази колица комбинацията черно и алуминий страшно и отива. Автомобила е без забележка закачихме го на ВАГ мотор километри всичко и е ОК ако и някой друг колега от форума я е гледал да сподели мнение аз лично препоръчвам,  

но не я взехме защото на жена ми и приличало на комби и сега взехме един син двуврат "ужас" от Стара Загора :D

Редактирано от AudiFan0000
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега последно А3/8РА/ с BMM мотор или с BMN мотор се търси,че нещо се обърках-едното е 140 коня,другото 170/със дюзи на Siemens/.

BKD е също 140 коня.

Всичките са 2.0TDI PD.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да видях че съм объркал в първия пост -  в описанието съм писал "BMN" - грешка .Става въпрос за "BMM"

 

Търси се 140 коня и се двоумя между гореупоменатите два - 1. BMM и 2. BKD.

И двете са с ръчни скорости.

Редактирано от blajko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BMM мотора е по-късно вграждан,със сериен DPF филтър и няма проблем с пукане на главата,дюзите мисля са Бош,BKD мотора няма филтър за твърди частици и има мотори,които правят проблем,точно с пукане на главата-има описани кодове в раздела на А3/8Р/-http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=156597

Редактирано от tonko2.0T
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, Тонко! Прочетох я тази тема. А дали има разлика при каране (работа на мотора, динамика, вървене) все пак единия е 8V,а другия 16V? A трябва ли да ме притеснява факта, че по стъкла колата е 2005, по регистрация е 2007, а този мотор (BMM) започва 2006? Видимо по колата няма интервенции. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля,че нямат разлика много/вървеж,динамика и т.н./,но BMM мотора е по-новия.

В сервизните документи пише кода на мотора-BMM,BKD,какъвто е там и по ВИН щом излиза всичко точно,скачаш.

Има колеги,каращи тея мотори и могат да помогнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво мнение за цвета очакваш - сивото е сиво, черното е черно - двата най-, най-банални и безлични авотмобилни цвята според мен. Само че по цвят ли ще си избираш колата, колкото и той да беше фактор и за мен при избора?

(И все пак ако съм принуден да избирам само между двата бих избрал сивия металик.)

 

Както са ти казали BMM е по-нов двигател и по-сигурен (от към главите) избор. По параметри разлика нямат, освен, че BKD е с 16 клапана, а BMM с 8.

От там нататък така по описание и без дори снимки не знам кой какво би могъл да ти каже. Във всеки случай "Показания на километража - 147 000 и според продавача е на не повече от 200 000" е повече от FAIL старт на покупка на кола освен ако не си се примирил с ветеранка от войната само и само да е евтина и черна :nixweiss:



A трябва ли да ме притеснява факта, че по стъкла колата е 2005, по регистрация е 2007, а този мотор (BMM) започва 2006? Видимо по колата няма интервенции. 

 

Не трябва да те притеснява, а трябва само да те накара да се замислиш... Отговорът е логичен. Колата е излязла от завода 2006, сещаш се, че стъклата не са правени предната вечер преди да изкарат колата от завода. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да помислиш и за бензинова :)

Аз скоро пуснах моята да се продава.

 

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=167238

 

Сервизирана на 159 хил.км.

Проверена в Порше преди седмица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията и предложенията! Търсенето продължава. Взех твърдо решение мотора да е BMM. От гореспоменатите коли черната остава резерва за сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...