Jump to content

изпотяване на стъклата


ilqnski

Recommended Posts

Здравейте,става дума за а3-ка проблема е следния: при мокро време само климатроника не ми изсушава предното стъкло изцяло,а като пусна и климатика за секунди всичко е ОК,спра ли го започва отново да се замъглява ? това нормално ли е и може ли проблема да е във филтъра ? и другия ми въпрос: дали е нормално като натисна копчето за обдухване на прозореца(горе вляво над бутона AUTO) да се пуска климатика ? БЛАГОДАРЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай внимателно мокета, дали не е влажен.Евентуален теч в купето е едната причина.Ако ти е стар филтъра също е възможно.Почисти дренажите от листа и всякаква друга гняс.По принцип, ако си ползвал компресора и в един момент го спреш и на вън е влажно и топло е нормално да се потят, но зимата парното изсушава външния въздух и не би трябвало да се потят.

По втория въпрос, нормално е да се пуска компресора, в режим обдухване на стъклото, за да се изсуши по-бързо.

Редактирано от bobitovn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега при мен е същото! Смених и филтъра и пак се запотяват. Но едно приятелче ми каза, че е напълно нормално. Колкото до вкл. и на климатика и при мен става. Не мисля, че е за безпокойство. Поздрави!  :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същия проблем,но при мен сякаш проблема е от радиаторчето,но странното е,че не винаги го прави,което ме навежда на мисълта,че може и да не е радиаторчето. При мен има проблем с датчика за външна температура,като се намокри и започва да ми показва -50 градуса,примерно след автомивка го прави някога и когато вали. И като ми даде -50 градуса и като пусна да ми обдухва стъклото и го запотява още повече,само точно на местата където духа го изсушава,а цялото останало стъкло става силно запотено чак мокро. Забелявам от време на време,че от шофьорската страна ми е мокра стелката като не съм я карал. Някакви идеи ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Климатика изсушава въздуха, затова като пуснете изсушаване на стъклата компресора се включва (за да намали влагата във въздуха). Когато датчика за външна температура дава -50 градуса компресора няма да се включи ( при мен под 3 градуса не иска да го включва вече) и няма да изсушава въздуха (и от там стъклата) ефективно. Това с водата в краката на пасажера може и да е от пластмасата под чистачките ако го прави след дъжд..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...