Jump to content

Избор на 2DIN CD Player


Flatmo

Recommended Posts

Искам да сменя оригиналния Sony head unit в едната кола (Ford Focus). Не ми трябва мултимедия в колата, просто искам USB и по-хубав звук спрямо заводското сони. Гледах няколко модела в нета и се чудя какво да избера.

Имал съм JVC и Pioneer CD-та с MOSFET усилватели и ми харесваше как подобряват звука в колата. Pioneer беше http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DEH-6300SD/page.html и ми харесваше как свири но имаше малко простотии в работата като например, че при рандъм възпроизвеждане на песни от USB, бутона за следваща песен буквално прехвърляше на следващата песен в папката а не на рандъм песен, а аз всъщност исках да избягам от албума в който бях попаднал. Както и да е тези неща се преживяват.

В момента актуалните модели, които успях да изровя в нета са следните:

1. Pioneer FH-X720BT http://aval-bg.com/3067/Pioneer+FH-X720BT - най-евтин от всичките ми варианти и би трябвало да свири поне толкова добре колкото познатия ми DEH-6300SD обаче дизайна малко не ми допада - шарен, лъскав изглежда "китайски". Усилвателя уж е 50W мосфет но дават максимална продължителна мощност 14W докато в старите модели май пишеха 22W.

2. Alpine CDE-W233R http://www.avitel-bg.com/alpine-cde-w233r-car-cd-usb-player - една идея по-скъп малко по-стилен но никога не съм имал алпайн и не знам какво да очаквам

3.SONY WX-GT90BT http://www.technopolis.bg/b2c/details/303344/P11080301/Avto-Resiivar-SONY-WX-GT90BT - най-скъпия от 3-те варианта. Аз не съм фен на марката сони но този модел на външен вид изглежда най-добре от трите варианта. В домашната аудио техника хората бягат от сони защото звука винаги е обработен. В колата дали ще го усетя? Както казах, оригиналното радио е Сони и въпреки че е със "заводски" премиум говорители е малко по-особен звука.

 

Колата ми има мулти-волан и искам да мога да го използвам. И при Пионер и при Сони това е възможно и правено много пъти. За Алпайн не зная.

 

Като цяло най-вече ме интересува кой от трите модела ще звучи най-добре според вас, все пак освен заради USB и блутут смятам да ъпгрейдвам най-вече звука в колата.

Пропускам ли някой модел в този ценови диапазон?

 

Знаете ли чужд онлайн магазин от който да мога да го поръчам по-евтино?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A варианта за обикновен 1 дин плеър, Пайнер + чекмедженце отдолу или поставка за чаши обмислял ли си го?

Няма смисъл от 2-дин плеър ако не търсиш голям екран и мултимедия.

Много яки 1-дин плеъри имат пайнер за 200 лева че и по-малко, а и чекмедже, където да си държиш телефона и парите примерно е много практично.

 

18.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост Product is discontinued

Още когато купих колата започнах да се интересувам как да добавя USB, гледах и оригиналния NOKIA BT + USB но трябва да се преправя инсталацията на колата защото не се свързва като чейнджър. Изпадат такива по около 100-150лв. Намерих такова устройство което имитира чейнджър но беше за FORD 6000CD хед юнит. Абе умряла работа с тез фордове :) не е като при ваг групата за всяко нещо да има поне 10 варианта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тази таблица можеш да видиш какъв адаптер ти трябва, за да управляваш Alpine от волана:

 

http://www.alpine.bg/fileadmin/PDF/support/all_countries/Application_Charts/2010/Application_Chart_SWRC_2010_EN.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...