Jump to content

Flatmo

Members
  • Мнения

    179
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Flatmo

  1. Аз не мисля, че човек, който поне малко от малко се интересува от автомобили и го е грижа за собственото си здраве и за това как се движи автомобилът му ще се остави да кара с гуми по-стари от 5 години. Аз в момента временно отзад съм сложил стари (DOT 09) зимни дънлоп които са станали на камък и завода за преработка ги зове. За NEXEN огромна част от отзивите са хубави, можеби защото хората купувайки евтини гуми нямат големи очаквания и от друга страна отзивите за скъпите гуми са доста лоши защото хората имат очакване, че като дадат 2 пъти повече пари за гуми ще получат много повече.
  2. Отзиви след 3 месеца ползване? Този размер 215/55/16 има ли предпазен борд?
  3. Зависи от ЕТ на джантата, ЕТ на диска, модела спирачен апарат. На кратко 288мм. + АТЕ57(АТЕ54) влиза в 99% от 15"-ските.
  4. Това упражнение (256->280) съм го правил на Голф 4 и не усетих осезаема разлика. При магистрална скорост спираше по-добре. Преминаването към 288мм. се усеща. Точни замервания не съм правил.
  5. За качеството на гумите нямам какво да кажа но понеже темата се измести малко към размерите на джантите реших да споделя моя опит понеже джантите ми са 7J x 16. Гуми 205/55 без предпазен борд почти не пазят ръбчетата на джантата и при успоредно паркиране до бордюр трябва да се внимава. Ако гумите са с борд, положението е малко по-добре . Реших да дам 30лв/гума повече и сложих 215/55. Сега изобщо не се притеснявам от бордюрите, стойката изглежда по-добре и километража показва по-вярно. Усетих и подобрение в стабилността. Иначе по темата в момента въпросния модел N8000 e 116лв за размера 215/55 и 92лв за 205/55. Разликата не е голяма за 7J джанта залагам на 215/55.
  6. Ей на това му се вика драг рейсинг
  7. Отваряш brakebook.com и сравняваш размерите на дисковете. Има точни чертежи на почти всички модели. Аз така установих, че в моя случай ще ми пасват дискове от Голф 5/6.
  8. Има прагове, които производителите не могат да прескочат например въртящия момент от 1л. обем при атмосферен двигател. Мисля, че на скоро ферари постигнаха някакво много добро постижение за заводски двигател като изкараха 135NM от 1л. ходов обем. Мощността е (обороти * въртящ момент)/константа има го обяснено подробно. Т.е. за да се получат много киловати при този ограничен въртящ момент трябват много обороти. При турбо моторите спокойно изкарват 200NM от литър както при бензинките така и при дизелите.
  9. Броя и размерите на клапаните определят количеството въздух, което може да премине при определено налягане както при турбо така и при атмосферни двигатели. Кога ще дойде въртящия момент обаче е въпрос не толкова на броя на клапаните а на настройките които са заложили инженерите. На какви градуси ще се отварят и затварят клапаните, колко е "лифта", какво е изпреварването на запалването, какви са формите на всмукателния и изпускателния колектори и за какви обороти са подходящи. Също така при новите коли без жило на газта характеристиките на двигателя стават доста линейни през целия работен диапазон.
  10. За разлика от дисковете накладките EBC не са по-скъпи от останалите. Мисля да взема EBC Ultimax (Blck Stuff) накладки а дисковете ще са АТЕ.
  11. Идва ред да сменям дисковете и накладките. Размера е ясен обаче трябва да избера марката и модификацията - с покритие, без покритие, PRO, MAX и така нататък. Първо коя марка да избера? Цените варират от 60лв до 120лв. за преден диск и от 45 до 80лв. за заден. При това говорим за стандартни дискове, да не са нарязани да не са надупчени и други "спортни" приоми. Какъв е шанса ако поръчам ATE да попадна на менте? За Брембо се тръби че е пълно с ментета. ЕВС стандартните дискове са доста скъпи. Някои хора хвалят TRW и Pagid, аз от друга страна досега винаги съм купувал Zimmermann или Textar. Същия голям избор има и при накладките. Цените също варират от 50лв до 100лв за предни и 40-90 за задни. Някои са по-меки други по-твърди. Трябват ми накладки които да спират от студени защото при моето каране рядко загряват истински. Единствено в някой проход може да се случи но е доста рядко. Дайте съвет към сегашния момент какви са добрите комбинации от дискове и накладки?
  12. BMW комбинират даже 302мм диск с 15-ска джанта ама там ЕТ-то на джантата е около 20 и диска май изобщо не влиза в джантата а стои от вътрешната страна. т.е. ако изкараш джантата 2-3 санта с фланци ще се получи нещо подобно но такива големи фланци не са много добра идея. Всичко е въпрос на правилно комбиниране но ще е твърде голяма играчка.
  13. 258мм дискове се събират даже и в 14-ски джанти. Дълги години карах служебна фиеста с такива дискове дори новата фиеста е същата. Провери дали имаш вариант да монтираш 278мм. дискове от мондео 3 (1996-2000). Събират се в 15-ски. Моят фокус (2009) е с такива дискове само че с 5 дупки и спира доволно.
  14. Не може просто да се регистрира като товарна колата. Трябва производителя да е дал сертификат за това. Явно от Ауди не се целят да продават коли защото имат сертификат за товарни и собствениците да могат да си вземат ДДС-то и да плащат малък данък МПС. Не го афишират с големи букви. Видях в мобилето обява за Q5 с възможност за данъчен кредит. Примерно VW се рекламират сега че сертификат за товарен има следните модели: http://www.volkswagen.bg/1/golf/golf_golf_variant_n1 Шкода пишат във всяка ценова листа кои модификации на колата могат да бъдат поръчани като N1 примерно
  15. Има два варианта за данъчен кредит: 1. Хомологация N1 - лекотоварен автомобил, при който всеки производител дава за съответната кола колко души може да превозва. Т.е. колата се преоборудва като 3+1 или 4+1. Хубавото на този вариант, е че данък МПС се изчислява на база товароносимостта на автомобила от рода на 15лв/тон и общо взето е смешни пари. Затова пък минаваш преглед всяка година а след 10-тата година през 6 месеца. 2. 6+1 места - тука всичко си е като на всяка друга кола - данък, преглед. Може да мине като разход на Фирмата и да се приспада ДДС Сега разгледах сайта на Ауди. Няма нито един модел, който да има N1 т.е. остава единствено 6+1 места.
  16. Айц, що така сте замазали шибедаха?
  17. Втората кола е "Бялата Лястовица" която всеки търси! Комбинацията от А4 В7 + най-търсения двигател 1,8Т + 4х4 + ръчна кутия + комби + темпомат + подгрев на седалките, които не знам защо са изтървани в обявата. Линчно за мен това е много правилен избор но колата изглежда доста омърляна вътре. Всички пластмаси са изтъркани, тапицерията изглежда така сякаш вътре се е возила строителна бригада и се виждат доста драскулки по корите на вратите и на жабката. На живо може да изглежда по-друг начин. Самата комбинация е много рядка и има доста хора, които твърдят, че ако намерят такава кола ще я купят.
  18. Разликата е повече от 8мм. понеже при 280 от вътрешната страна има 10мм неизползваема площ. Според моите наблюдения има осезаема разлика в спирането между двата вида.
  19. 10 годишните коли не са това което бяха В тази връзка според вас има ли кола от средния клас на възраст между 4-8г. или по-добре да кажем около 15 000 лева, която да е на добро ниво като комфорт, динамика, визия и същевременно да не страда от някакъв фундаментален широко-разпространен пробем с някой скъпите компоненти (двитател, трансмисия, окачване)?
  20. Не знам до колко си експириментаторски настроен, но на В7 платформата quattro конверсия е плъг енд плей. Има няколко източника в нета за конверсия на В6 и В7 в куатро и нищо не се преправя само се заменят компоненти на колата с такива от куатро модела. Идеята ми е че можеш да си търсиш и качествен 1,8Т на предно и после за около 2 дни колата става куатро. http://www.audizine.com/forum/showthread.php/259582-AWD-Swap-almost-DONE
  21. Flatmo

    Избор на 2DIN CD Player

    За жалост Product is discontinued Още когато купих колата започнах да се интересувам как да добавя USB, гледах и оригиналния NOKIA BT + USB но трябва да се преправя инсталацията на колата защото не се свързва като чейнджър. Изпадат такива по около 100-150лв. Намерих такова устройство което имитира чейнджър но беше за FORD 6000CD хед юнит. Абе умряла работа с тез фордове не е като при ваг групата за всяко нещо да има поне 10 варианта
  22. Flatmo

    Избор на 2DIN CD Player

    И това съм го мислил но не знам дали няма да "разваля" фацата на колата.
  23. Flatmo

    Избор на 2DIN CD Player

    Искам да сменя оригиналния Sony head unit в едната кола (Ford Focus). Не ми трябва мултимедия в колата, просто искам USB и по-хубав звук спрямо заводското сони. Гледах няколко модела в нета и се чудя какво да избера. Имал съм JVC и Pioneer CD-та с MOSFET усилватели и ми харесваше как подобряват звука в колата. Pioneer беше http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DEH-6300SD/page.html и ми харесваше как свири но имаше малко простотии в работата като например, че при рандъм възпроизвеждане на песни от USB, бутона за следваща песен буквално прехвърляше на следващата песен в папката а не на рандъм песен, а аз всъщност исках да избягам от албума в който бях попаднал. Както и да е тези неща се преживяват. В момента актуалните модели, които успях да изровя в нета са следните: 1. Pioneer FH-X720BT http://aval-bg.com/3067/Pioneer+FH-X720BT - най-евтин от всичките ми варианти и би трябвало да свири поне толкова добре колкото познатия ми DEH-6300SD обаче дизайна малко не ми допада - шарен, лъскав изглежда "китайски". Усилвателя уж е 50W мосфет но дават максимална продължителна мощност 14W докато в старите модели май пишеха 22W. 2. Alpine CDE-W233R http://www.avitel-bg.com/alpine-cde-w233r-car-cd-usb-player - една идея по-скъп малко по-стилен но никога не съм имал алпайн и не знам какво да очаквам 3.SONY WX-GT90BT http://www.technopolis.bg/b2c/details/303344/P11080301/Avto-Resiivar-SONY-WX-GT90BT - най-скъпия от 3-те варианта. Аз не съм фен на марката сони но този модел на външен вид изглежда най-добре от трите варианта. В домашната аудио техника хората бягат от сони защото звука винаги е обработен. В колата дали ще го усетя? Както казах, оригиналното радио е Сони и въпреки че е със "заводски" премиум говорители е малко по-особен звука. Колата ми има мулти-волан и искам да мога да го използвам. И при Пионер и при Сони това е възможно и правено много пъти. За Алпайн не зная. Като цяло най-вече ме интересува кой от трите модела ще звучи най-добре според вас, все пак освен заради USB и блутут смятам да ъпгрейдвам най-вече звука в колата. Пропускам ли някой модел в този ценови диапазон? Знаете ли чужд онлайн магазин от който да мога да го поръчам по-евтино?
  24. Коментирали сме го това - не може. За справка - http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=130983&hl=%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%83%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
  25. За около 1000лв. според зависи от кого ще купиш частите и кой ще извърши ремонта ще можеш да го преправиш до 2.8 и това ще ти даде около 15к.с. за целта ти трябва колянов вал + биели и бутала от 2.8 V6 174к.с. код ААН За още около 300-400лв. ще можеш да да му сложиш всмукателен колектор от въпросния 2.8 който е изцяло алуминиев и има къси и дълги пътища, които се превключват чрез вакуум при около 4000 оборота/мин. За целта обаче ще ти трябва и компютъра от 2.8 и клапана за празен ход и маф сензора от 2.8 и някой който да преправи ел. инсталацията. Накрая за още 250лв. може да ти "чипосат" новия компютър от 2.8 с което обещават още 10-тина коня и накрая може би ще финишираш около 180 к.с. и 260н.м. въртящ момент и около 2000лв. сметка.
×
×
  • Create New...