Jump to content

Проблем със запотено предно стъкло


i0rdan

Recommended Posts

Хора, абе винаги съм се чудил, защо на А3-ката не й работи компресора на климатика зимата... Много ме дразни и се запотява предното стъкло. Бърша с какви ли не препарати специални ама не помага много. Няма ли начин да работи тоя компресор да му се незнае и да не се запотява стъклото. Какво правите вие ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако парното ти е добро (50-60 гр.) на изхода на духалките не ти трябва компресор. Когато пуснеш обдухване на стъклата ако имаш добро парно веднага трябва да изгони влагата и мъглата! Моя компресор тръгва, но аз веднага го изключвам защо да го износвам допълнително и да ми вдига разхода излишно??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз никога съм нямал проблем с изпотяването. Тоест изпотяват се, но след като пусна парното веднага се оправя. За целта е най добре да натиснеш бутона най в ляво и най горе. Нарисуван е прозорец. Тогава си съхне много бързо. А че компресора няма да ти тръгне под -5 градуса то е ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявай. Като си влезнал в колата с мокри дрехи и обувки там остава влага и на следващия ден като се затопли обема вътре от слънцето тя се изпарява и затова се запотяват стъклата. Това е в следствие на добрата херметизация на купето. На времето в ладите като отзяваше от всякъде го нямаше този проблем. Препоръчвам зимата от време на време оставяй колата на слънце с отворени врати за да се изпари влагата.

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така можеш да оставяш за 1-2 минути вечер като спираш колата с отворени врати. Топлото излиза навън и няма да ти прави конденз през нощта когато навън е под нулата.

 

ПС: Не е задължително да седиш 2 минути покрай колата и да се чудиш кво да правиш. Ся ако не возиш някое зиморничаво гадже с теб можеш последния километър до вас да отвори прозорците да изравни температурата, спираш на паркинга, затваряш и се прибираш.

Редактирано от Иван Баев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...