Jump to content

Бардолини Б4 проблем като превключи


Recommended Posts

Като застудя, стана нещо, което кара компютъра на колата да изключва цилиндри (свещите) и дори да превключвам газ- бензин, докато не я изгася и запаля наново, работи на 3- 4 цилиндъра. Колата е W210 V6. На бензин като запаля и си карам всичко е наред. Дори да изчакам да загрее хубаво, когато превключването приключи и лампата за газта светне, веднага изключват няколко цилиндъра. На какво ви прилича това. Аз мисля че е нещо от сместа и ламбдите отчитат нещо грешно за да изключат искрите към 2- 3 цилиндъра... Или МАП на газовата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно някой газов инжектор е за ремонт. Без компютърна диагностика обаче няма как да се определи какъв е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звъннах на газаджията, и той каза, че най вероятно са инжектори. Ако не е, се почвало бобини, свещи и по веригата... Питах го, ако е по запалителната система, не би ли трябвало да изключват цилиндри и на бензин, каза не, защото бензина бил 95 октана а газта 103. Има ли резон в това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2000 километра? Защо? И все пак това с разликата в октаните важи ли? Не мисля че има проблем в запалването, при положение, че след рестарт на бенз. всичко е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Примерно де, не ги взимай за твърда цифра. За възпламеняване на газта е нужна по-силна искра, за това нередностите по запалителната уредба се проявяват първо на газ.

 

Октановото число е мярка за детонационна устойчивост.

Редактирано от cript
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая V6- така е с по 2 свещи на цилиндър, едва ли е това. Надявам се да са инжекторите, че не ми се занимава с търсене по електрото, че четох и без това, че имало 10 причини за тоя мисфайър на тоя мотор...

Редактирано от baha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Проблема се оказа в извадил се жак от куплунга на един от инжекторите. Не я бях видял, че при монтажа казах всичко да се скрие под кората. Щракна обратно и всичко си заспа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...