Sign in to follow this  
Arokh

Проблем след почистване на дроселова клапа

Recommended Posts

Колеги, става въпрос за Audi A3, 1.8, 125кс AGN 1996г, с метан с проблем при палене на студен двигател (гаснеше на бензин, непостоянни обороти и пукотевици от ауспуха).
Почистих дроселната клапа и дебитомера със следния спрей:
Mannol-Carburetor-Cleaner.png

Докато работеше на бензин, за ужас на съседите пръснах няколко пъти от спрея във клапата, при дръпнато жило за газта и от ауспуха излезе на няколко пъти доста внушителен облак от дим, саждите които са били в системата предполагам.

След сглобяването на чарколяците откачих клемата на плюса на акумулатора за 20 минути, за да изчистя евентуални грешки които са се създали при голямото поемане на нефилтрирания въздух.

След това следваше 40 минути каране с горе-долу постоянна скорост за адаптиране на дросела.

На следващата сутрин (днес), колата запали от първия път на бензин, без проблеми.
Забелязах обаче, че климатика, или поне иконката със снежинката вече не работят. След като го пусна, иконката изгасва веднага.

Също така чувам лек съскащ звук от дросела при подаване на газ от жилото, може би дърпа въздух от някой калпав маркуч.

Очаквам предположения какво може да се е случило с климатика преди да я закарам на диагностика и да ми кажат какво мисли Vag-Coma.
Благодаря!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koмпресора на климатика не се пуска под определена температура. За съскащият звук виш тръбичката на сервото и уплътненията на всмукателните колектори 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Съскащия звук не го чуваш от дросела вероятно и вероятно винаги си го е имал и не си обръщал внимание. Има някъв клапан на колекторите. Не го знам кво прави и каква е идеята, но се намира след дросела и е с кръгла форма. Вероятно е от него. Ако не е то тогава не знам. Дросела е по добре да се адаптира с Ваг-Ком. Грешки не се трият с откачане на акумулатора. И последното но не по важност е.... не си чисти повече дебитомера с тоя спрей, че ще пишеш друга тема след това :)

 

ПС: Колегата по горе е прав. Пробвай през деня когато е по топло (над нулата примерно) и ще ти тръгне снежинката. Чиста проба съвпадение е станало.

Edited by Иван Баев

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговорите, дебитомера най-вероятно е на доизкарване, чистих го със спрей за почистване на ел. контакти, ефектът беше минимален. С този спрей ефектът е в пъти по голям, + почистването на дроселовата клапа, резултатът за сега е че колата пали доста по-лесно на студен двигател. До колко съм адаптирал дроселовата клапа с каране не знам, но за сега няма проблеми във вървежа и разхода. :zustimm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Когата се чисти дросела е желателно и EGR ...като се прави обучение след това и на двата,но не с каране само....А спрея който си ползвал...има доста по-добри от него....дебитомера зациклили се никакво чистене не помага...директно нов....А и още нещо,иди да ти донастраят метановата уредба...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега, какво точно представлява почистването на ЕГР клапан на A3, 1.8, 125кс AGN и има ли някакви специални препарати? Честно казано не знаех че има такъв калапан дори на тази кола.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Твоя двигател няма ЕГР!

Опиши си проблемите и ще се опитам да ти помогна

Edited by borkata86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблемът е в работата на бензин (придърпвания и гаснене на ниските обороти, пукотевици в ауспуха при висока скорост), а най-вече в паленето на бензин, след като не е палена повече от 6-8 часа. Опитал съм повечето неща от тази тема http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=150216 но сега ми предстои ходене на газаджия и силно се надявам че ще мога да бъда по-конкретен в проблема.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Закачи колата на vag/vcds и качи данни от 1,4,5,6,8,13 и 16 канал на загрял двигател и то на бензин.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.