Jump to content

Нов собственик на ауди А6 2.5 ТДИ и няколко въпроса


classic1

Recommended Posts

Здравейте , колеги дойде ред и аз да се похваля :razz: .От 3 дни сам горд собственик на ауди А6 2.5 ТДИ (2004 г.),седан ,с автоматична скоростна кутия..Колата е на 63 000 км.,проверявана е лично от мен в сервиз на Ауди (порше) в Пловдив.Останах с много добри впечетления от колата , но имам 2 малки проблема който много ме дразнят и искам да ги отстраня.Разгледах форума има писано по моите въпроси много ,но реших да ги споделя с вас и ако може да ме насочите към сервиз в който ще ми обърнат нужното внимание , а не да ме "претупат " на две на три колкото да отбият номера (както ми се случи днес в един от сервизите).

Проблемите ми са следните:

1.Когато пусна мигачите светят постоянно без да премигат,но когато си пусна аварйните премигат и всичко си функционира нормално.Днес в сервиза ми казаха, че трябва да сменя копчето за аварйни с блока който е зад самото копче.(така ли е?).

2.Когато отворя предната дясна врата не ми светва плафона на тавана ,коакто и в краката, и лампичката която е в самата врата.За този проблем в сервиза ми казаха да си купя нова брава на дясната врата и да я сменят, или да разпробият врата и да ми направят някакво копче което  да отчита ,че врата е отворена и да светва всичко :gruebel: .

Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за колата и много безаварийни :)

2,5ТДИ на над 10г. и на ?63 000км :respekt: . е като да удариш шестица от тото 6/49 две поредни недели  :hilezh:

И за двата проблема не са те излъгали - релето за мигачите се намира в копчето за аварийните, а в бравата се поврежда едно микроключе и е най-лесно да се смени бравата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря , колега значи трябва да се действа по вапроса  :lupe:  в понеделник я вкарвам в сервиза.Скоро ще кача и снимки на колата ,но сикам да я пастирам за да си я покажа в целият й блясък  :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено връщат километрите до 140 180к км. ама при тебе са се ОЛЯЛИ авто джамбазите... Относно 2 проблем не е нужно да се сменя цялата брава а само микро ключето тук има колеги които могат да ти дадат такова.Когато се свали бравата ще се разбере при мен случая беше разпоени пинчета на платката на бравата и след презапояване всичко си работи нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Благодаря за съвета колега, и аз така преположих ,че може би не е необходимо да се сменя цялата брава , но вече поръчах бравата и ще я сменя.

Относно км. съжалявам че немога да намеря фактурата от сервиза на Ауди за диагностиката, която правих в денят на покупката , но имам фактура от 2012 г. от същият сервиз и колата тогава е била на 49 000 км. мога да я кача за доказателство при интерес. :bia:

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази кола, обслужвана ли е от 2004 до 2012г. в сервизи на Ауди и има ли история там?

Защото ако не е... и аз мога да си върна моята на 12 000км. сега да я закарам в Порше да я обслужат. След две години да е на 40 000 км. и да я продам на "реални" километри. Нищо лично колега, но ако не си я платил на цена колкото 4F-ка и няма история преди тва в Порше... не се надявай на цифричките на таблото да са ориджиналь :) Ако си случил на кола добре гледана от предния собственик/ци без значение на колко км. е (стига да са под 500 000) ще си доволен и ще си я караш - докато не се счупи нещо, правиш и така... коли Н-та употреба нормално е  :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...