Jump to content

Охлаждане на радиатора - постоянна работа на перките


tonchosi

Recommended Posts

Здравейте

 

 

От доста време насам забелязвам че вентилаторите на радиатора започват да работят при всякакви температури на двигателя и много често.Например през зимата стартирам двигателя сутрин и перките започват да работят след 30 секунди независимо дали парното е включено или не.Това става и сега при температури сутрин от 5-15 градуса,когато двигателя е студен или полузагрял.Според мен нещо не е редно и можеби температурния датчик отчита грешна температура и стартира вентилаторите все едно антифриза е 85-90 градуса.

 

Някой от вас имал ли е такъв проблем и ако да какво го е причинило?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти да се разровиш (с помощ и на търсачката) из aрхивната тема на модела. Вътре са описани няколко случая с проблем с перките. Обикновено сдава багажа контролера на перките, който е част от целия блок. Съответно се сменя целия блок с охлаждащите перки е като цяло не е от най-евтините....

 

Но преди да стигнеш до този извод е хубаво да се направи диагностика, да се види какво отчитат съответните сензори и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава в този случай няма ли да е по-добре финансово да се смени само голямата перка????Предполагам има доста алтернативи на пазара - мисля такива от Skoda , Golf...pasat???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да си се шокирал от цената на перките, първо провери температурните датчици. Като тръгне перката влез в канал 62 и виж стойностите. Възможно е и да ти заминава температурния датчик на радиатора.

 

st_later5.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...