Jump to content

Някой сменял ли е предно стъкло на Q5?


vvvasilev

Recommended Posts

Здравейте,

спукало се е предното стъкло на Q5-та. Колата е застрахована Омниум плюс, и застрахователя ми каза просто да си го сменя и да им изпратя фактурата и те ще ми преведат парите. Така че нямам притеснение относно цената, а въпросът ми е предимно за качеството на материалите и труда.

Обадих се в Порше, имат предното стъкло, заедно с труда ще е около 1600 лв. В Кобра имат уж оригинално, европейско производство, трипластово - за 370 лв и труда безплатен. Сега - от предишен случай с колега с чисто нов Ситроен при такава смяна в Автомотор му бяха уляли таблото със смола, изобщо - акаха на новата кола, просто щото нямат опит в смяната на стъклата, докато в Кобра са отработили процедурата до припадък. Ето защо - има ли според вас разлика в стъклото, което предлагат в Порше и това в Кобра (и откъде тази огромна разлика в цената ако говорим за един и същи продукт), след като казаха че уж било оригинално. Относно труда - дали в Порше биха свършили качествена работа без да си оставят ръцете?

 

Мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш съмнения в качеството на стъклото и монтажа в порше вземи го от ауди и да ти го сменят в кобра.На мен са ми сменяла стъкло в порше варна и не е имало проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Кобра мисля,че няма да имаш проблем с монтажа,поне в Ст.Загора са кадърни хората-това по мнения на мои познати,които са сменяли стъкла при тях.

Съобразяват сензор за дъжд,UV защита и т.н.-говоря само за европейско производство стъкла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Да, фактурата признават без проблем. 800 Евро е малко за белгийски застрховател. Последния път тук в Карглас ми смениха на Мерцедеса и цената беше 1150 евро. Сега даже ме питаха ако пукнатината минава пред погледа на шофьора - дали да изпратят пътна помощ и временна кола под наем в София докато се сменя стъклото. Аз за това и държа колата с белгийски номера - застраховките са горе долу като в Бг, но дават мнооого повече при нужда. Каквато и фактура да им пусна - ще ми преведат парите.

Редактирано от vvvasilev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...