Jump to content

съединител - отлепване все по-нагоре


Melir

Recommended Posts

Здравейте, колата е ауди а3 1.9тди 131к.с с код на двигателя ASZ, от месец насам усещам как съединителят започва да отлепя все по-високо и вчера усетих, че започна да отлепя почти накрая. Предполагам съединителят е за смяна, но нито имам проблеми с тръгването, нито изпуска, нито оборотите ми се вдигат без ускорение на автомобила. Ако може да ме посъветвате какво да правя, съединител ли да сменям, така ли да карам. Ако трябва да се сменя съединител да ми кажете само съединител или и маховик ще трябва, и ако може някаква ориентировъчна цена, че около 1000 лв. чувам бил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е рървият признак на износен съединител. Скоро ще започне да приплъзва. Започвай да се подготвяш финансово, защото правилно са те ориентирали в цената му.

Задължеително смени и маховика, за да не сменяш пак всичко след 20-30 хил километра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В самия край на живота си, започва да отделя високо. На баща ми, след като спря да отделя в средата и все по-високо, след няма и месец се оплака че приплъзва. Казах му да спре да я кара, ама не ме послуша. След още една седмица, скоростите влизаха само при изгасен двигател.

Само да уточня, че маховика му имаше още хляб, но ламалите на притискателя вече бяха "отвърнали", а феродовия бе вече на нитове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно, отлепяше ниско сега вече оълепя супер високо, явно ще трябва цял комплект + маховик... Нещо да ме насочите към марка, модел или квото ми предложат в сервиза туй ще е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На баща ми му купих комплект на LUK, но си е въпрос и на късмет да не попаднеш на ментак. Смених му го миналата година лятото. Не се е оплаквал от тогава, а и на мен като ми се е налагало да взема неговата кола, нищо нередно не съм забелязвал. Като пари, плащах комплекта около 800 лева, но цедих продавача до последно за отстъпки. За смяна нямам идея колко взимат, тъй като му го смених аз, с помощта на "аверчетата". Само мога да кажа, че смяната изпи около 20 кинта бира :hilezh: . След смяната, педала си отделя на средата и не е мръднал и с милиметър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега Николов, благодаря много за полезните отговори, ще изчакам още няколко дни да видя дали ще започне да приплъзва, да не би да е от нещо друго тази промяна в положението на отлепянето и ще го сменям, намерих комплект с маховик на лук за 770 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно е на Лук,но има и на Закс.

Скоро за Октавия ТДИ приятел взима на Лук комплект с отстъпка около 600 лв.,иначе 1000 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато не започне да приплъзва и аз не виждам проблем. Но започне ли, го прави. Баща ми имаше късмет че скоростите му спряха да влизат в къщи. Иначе, както след като заприплъзва не ме послуша и продължи да я кара, ако беше закъсал някъде на майната си, бая щях да го хокам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...