Tonkata_92 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Колеги, нужно ми е мнение относно проблем със скоростите. От време на време при по - продължително или по спортно каране автоматика ми влиза в някакъв авариен режим. Не ми показва грешка на таблото но започва да прави проблем при местенето на скорости. Започва да се форсира и да не може да зацепва адекватно. Пример( давам газ, стига до 4000 оборота и изведнъж зацепва в движение и кара само на 1-ва и на 2-ра скорост). Започва да не може да върви. От място потегля и си кара само на 1-ва до 6000 оборота и мести скорост като пусна газта за момент но повече от 2-ра не може. Спирам и оставям колата да почине и проблема затихва за ден - два. Като махна клемите от акумулатора и след половин час ги закача, проблема изчезва за около 2-3 седмици. След това някъде по пътя пак се появява.Какви са възможните проблеми. Не ми е ОК да треперя по пътя с ключ 10-ка в ръка ... Казаха ми, че има вероятност да са тръгнали скоростите, имало някакви съединителни дискове, които се триели и създавали този проблем. Ремонта струвал около 700-800 лв.Втора употреба кутия струва 500 лв, но знам ли на какъв трън ще се набия ... Има ли вероятност да е от маслото. Да е изтъняло с времето и да загрява прекалено бързо. Купил съм си масло но искам мнение за да знам дали въобще да го сменям в GEMINI-4 на 100% смяна с вакум помпа ?Моля за съвети и адекватни мнения. Благодаря ви ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweray Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Най-накрая да видя някой с 1.8т автоматик И аз имам подобни проблеми, но при мен няма значение топла ил истудена. Като дам рязко газ, сваля една скорост, започва да ускорява и сслед една секунда вдига на следващата и след още една секунда връща пак на по ниска. Получава се някакво втрисане всеедно прескача или всеедно компютъра се обърква нещо Мисля, че има общо с маслото но, в случая тъпото е, че ако го смениш и не се оправи трябва да отваряш скоростната кутия - демек новото маслото е фира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonkata_92 Posted September 23, 2015 Author Report Share Posted September 23, 2015 Смених маслото на скоростите, но проблема си остана. Сега ще я откарам да видят дали проблема не е от управляващият блок на скоростната кутия. Ако проблема не е там, значи е от феродовите дискове на скоростите, а това е много-много КОФТИ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
edinak Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Много вероятно е маслото да загрява, и за това да се държи така.. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweray Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 четох в един форум за ресетване на автоматичната коростна кутия, опитах и мисля че има подорение. при превключване от първа на втора риташе, а след ресета значително по неусетно превключва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheFly Posted October 9, 2020 Report Share Posted October 9, 2020 (edited) А как се ресетва колега ??? Edited October 9, 2020 by VBI Не цитирай предходно мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts