Jump to content

Проблем с автоматична ск. кутия Ауди а3 1.8Т - 2000 година.

Tonkata_92

Recommended Posts

Колеги, нужно ми е мнение относно проблем със скоростите. От време на време при по - продължително или по спортно каране автоматика ми влиза в някакъв авариен режим. Не ми показва грешка на таблото но започва да прави проблем при местенето на скорости. Започва да се форсира и да не може да зацепва адекватно. Пример( давам газ, стига до 4000 оборота и изведнъж зацепва в движение и кара само на 1-ва и на 2-ра скорост). Започва да не може да върви. От място потегля и си кара само на 1-ва до 6000 оборота и мести скорост като пусна газта за момент но повече от 2-ра не може. Спирам и оставям колата да почине и проблема затихва за ден - два. Като махна клемите от акумулатора и след половин час ги закача, проблема изчезва за около 2-3 седмици. След това някъде по пътя пак се появява.
Какви са възможните проблеми. Не ми е ОК да треперя по пътя с ключ 10-ка в ръка ... 
Казаха ми, че има вероятност да са тръгнали скоростите, имало някакви съединителни дискове, които се триели и създавали този проблем. Ремонта струвал около 700-800 лв.
Втора употреба кутия струва 500 лв, но знам ли на какъв трън ще се набия ... 
Има ли вероятност да е от маслото. Да е изтъняло с времето и да загрява прекалено бързо. 
Купил съм си масло но искам мнение за да знам дали въобще да го сменям в GEMINI-4 на 100% смяна с вакум помпа ?
Моля за съвети и адекватни мнения. Благодаря ви ! 

Най-накрая да видя някой с 1.8т автоматик :) 

И аз имам подобни проблеми, но при мен няма значение топла ил истудена. Като дам рязко газ, сваля една скорост, започва да ускорява и сслед една секунда вдига на следващата и след още една секунда връща пак на по ниска. Получава се някакво втрисане всеедно прескача или всеедно компютъра се обърква нещо :(

Мисля, че има общо с маслото но, в случая тъпото е, че ако го смениш и не се оправи трябва да отваряш скоростната кутия - демек новото маслото е фира.

• 2 months later...

Смених маслото на скоростите, но проблема си остана. Сега ще я откарам да видят дали проблема не е от управляващият блок на скоростната кутия. Ако проблема не е там, значи е от феродовите дискове на скоростите, а това е много-много КОФТИ ...

• 8 months later...

четох в един форум за ресетване на автоматичната коростна кутия, опитах и мисля че има подорение. при превключване от първа на втора риташе, а след ресета значително по неусетно превключва.

• 4 years later...