Jump to content

Увиснали покалници


papi92

Recommended Posts

Здравейте! Преди време започнах да чувам хрупане от предна лява страна, като мина през неравности. Оказа се че поради някаква причина е увиснала горната част на подкалника и опира във външния накрайник. Нагрях подкалника с пистолет за горещ въздух и го притиснах на горе след което го полях с топла вода, за да остане в нази форма. Това реши проблема.

 

Но вчера започнах да чувам този звук от дясно. Погледнах и пак същата история. Левия също е увиснал, но не толкова, че да закача. В горната част (най-високата) има два отвора, като за болт или щипка, но в калника няма. Как мога да ги оправя (това с горещия въздух не е решение) или направо трябва да ги сменя? Търсих във форума, но не намерих такъв проблем, само аз ли го имам?

Link to comment
Share on other sites

Има си нарочни фиксаторни точки подкалника, със специални фасонни винтове. Някой преди теб е сменял подкалници и или не ги е сложил тия винтове, или е прецакал пластмасовите "дюбели" където се завиват и ги е оставил висящи пластмасите. От топлото и вероятното "високо" качество на материала, подкалника увисва.

Link to comment
Share on other sites

Отворите за тия "дюбели" са квадратни, в тях се щрака пластмасовия дюбел,  в който пък се завива и болта.

Link to comment
Share on other sites

Или са сложени "алтернативни" подкалници: пластмасата им е много лоша и се деформира от температура. Оригиналните не си променят формата

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...