papi92 Report post Posted August 1, 2015 Здравейте! Преди време започнах да чувам хрупане от предна лява страна, като мина през неравности. Оказа се че поради някаква причина е увиснала горната част на подкалника и опира във външния накрайник. Нагрях подкалника с пистолет за горещ въздух и го притиснах на горе след което го полях с топла вода, за да остане в нази форма. Това реши проблема. Но вчера започнах да чувам този звук от дясно. Погледнах и пак същата история. Левия също е увиснал, но не толкова, че да закача. В горната част (най-високата) има два отвора, като за болт или щипка, но в калника няма. Как мога да ги оправя (това с горещия въздух не е решение) или направо трябва да ги сменя? Търсих във форума, но не намерих такъв проблем, само аз ли го имам? Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIKO Report post Posted August 1, 2015 Има си нарочни фиксаторни точки подкалника, със специални фасонни винтове. Някой преди теб е сменял подкалници и или не ги е сложил тия винтове, или е прецакал пластмасовите "дюбели" където се завиват и ги е оставил висящи пластмасите. От топлото и вероятното "високо" качество на материала, подкалника увисва. Quote Share this post Link to post Share on other sites
papi92 Report post Posted August 1, 2015 Значи в тези отвори трябва да има крепежи. Аз в това не бях сигурен. Сега остава да ги намеря Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIKO Report post Posted August 2, 2015 Отворите за тия "дюбели" са квадратни, в тях се щрака пластмасовия дюбел, в който пък се завива и болта. Quote Share this post Link to post Share on other sites
papi92 Report post Posted August 2, 2015 Благодаря колега. Ще ги погледна днес. Quote Share this post Link to post Share on other sites
HellFire Report post Posted August 2, 2015 Или са сложени "алтернативни" подкалници: пластмасата им е много лоша и се деформира от температура. Оригиналните не си променят формата Quote Share this post Link to post Share on other sites