Jump to content

Хлабав скоростен лост


Иван Баев

Recommended Posts

Здравейте Колеги! От няколко дни насам почна да ми се скапва скоростния лост. Не съм обръщал внимание от колко време точно може и да е от месеци, но сега започна по често да се ебава. Хлабав си е като цяло. Като вкарам първа и го пусна отива в положение като за 3-та. Понякога трудно влиза 1-ва и втора. Преди си влизаха мазно мазно, а сега запират. На задна пак е същото. Четох за подобен проблем и по специално един колега с една 80-ка беше оправил проблема, обаче липсваха снимките от темата. Общо взето предполагам, че проблема се крие в тампона на скоростния лост. Обаче къв е тоя тампон.... ни съм го виждал нито знам как се сменя, най вече пък колко струва. Така че ако някой може да ме ориентира ще съм благодарен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и в крайна сметка и аз до там стигнах и видях че и твоята тема е заковала. Обаче при мен тоя тампон съм го сменял преди време поради същата причина. Той е на скоростната кутия. При мен се беше отлепила направо гумата от метала и тогава дори скоростите ми ги нямаше на мястото си. Обаче в момента не ми е от това проблема и съм сигурен на 100%. Затова търся друго ама.... Ти иначе смени ли тоя тампон или поне провери ли го за да видиш какво му е състоянието или нищо не си правил? Другото при мен е че вероятно се сещам от какво стана проблема. Преди седмица жената каза че иска да почне шофьорски курсове. Аз реших да и покажа тва онова със тръгване и спиране и малко игра със скоростите и като се сещам как сменяше скорости и какво дърпане на тоя лост беше мисля че от там се случи нещо. До преди това беше ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не съм правил нищо. Аз писах във въпросната тема,да възстановят снимките,но без отговор. В чуждите форуми доколкото търсих все едно никой няма такъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен ме интересува това. Лостът все още е доста стегнат, но наистина запира при първа, задна, ако от пета изключа от скорост или спра и тръгна на първа. Усеща се разлика от преди и малко по малко става по-хлабав. Питах на няколко места и навсякъде ме гледаха умно и само ми обясняваха как проблемът е в лостовият механизъм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е в някактв тампон на лостовия механизъм,но въпроса е кой тампон. При мен лоста на скорост само с един пръст да го бутна и ходи където си иска,което е много дразнещо. Все едно карам хиляда годишна кола, разкована от каране...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам на ауди дали е така, но на един колега с ФВ Транспортер на лоста за скоростите ми показа един тампон(не знам къде се намира) с две "топчета" и по обясненията му тази съвкупност кара лоста да седи стегнат във всяка позиция. Само с такава информация мога да помогна, уви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...