Jump to content

Може ли да се регулира евросонда "brc europa 2"?


Recommended Posts

Здравейте колеги,

вчера си закупих въпросната сонда. Разглеждайки я, реших да проверя дали изключва зареждането. Надух с уста през входящия щуцер и местейки поплавъка установих, че сондата не изключва.

Първо не съм сигурен, дали при тези условия (надуване с уста) трябва да затвори. Мисля, че трябва. Има ли някакъв вариант да се регулира сондата или да я връщам в магазина?

Предварително благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво се случва на бензиностанцията, когато бутилката се напълни до нивото, определено от поплавъка? В общия случай ако все още налягането в бутилката е по-ниско от това на помпата, тогава много бавно (с малък дебит) бутилката продължава да се пълни, което значи, че този поплавък не затваря напълно, а все пак оставя достатъчна проходимост за малък дебит, какъвто ти подаваш и надувайки с уста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами работещ поплавък казва "щрак" и изключва. С неработещ такъв, бутилката се пълни както ти го описа. Имам на едната кола едно 15 годишно Тартарини, което винаги така е работило. 30 литра бутилка я изключва между 22.5 - 23 литра. На Аудито сондата не работи и 40 литра бутилка се пълни до 38.5 литра по начина, който ти описа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това може да го пробваш с компресор. Щом е нова трябва да работи. Внимавай с монтажа. В зависимост от това с какъв вид бутилка си. Ако си с цилиндър и не уцелиш същото положение, ще имаш различна вместимост +/- . Ако си с тороидална махни пружината на гумения маркуч  преди монтажа. Бях изкривил поплавъка заради нея. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мина ми през главата, че може би иска по сериозно надуване за да сработи. С компресор пробвал ли си, или предполагаш?

С цилиндрична бутилка съм на 244 мм. Сондата е нова и за тази бутилка. Щеше ми се да я регулирам предварително и после само да я монтирам, и да не я вадя повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сондата изключва не от налягане а от нивото в бутилката,за това служи поплавъка.Метановите уредби се зареждат до изравняване на налягането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не предполагам, а съм надувал с компресор. Защото поплавъка оставаше в горно / пълно/ положение. Слагай си сондата и не прави други манипулации. Предполагам, че знаеш - стягаш на кръст. Според това какъв наклон ще дадеш на бутилката , това ще повлияе на количеството газ, която ще побере бутилката преди да затвори клапана. На сондата пише за колко градуса е сондата и на толкова да бъде бутилката за да ти изплючи клапана при 80% .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...