Jump to content

A3 97г. 125 к.с. Проблеми - тракане във волана и гаснене в движение.


v140

Recommended Posts

Здравейте, имам няколко проблема с колата и се надявам да ми помогнете.

 

1. Чува се някакво потракване във волана, което е сууууупер много ме дразни. Смених тампони на стабилизиращата щанга, томпони и лагери на макферсона, тампони на носачите. Това хлопане остана. Качвам клип да чуете за какво става въпрос. 

 

https://youtu.be/hL6nkOzbIwM

 

2. Колата някога угасва и после не иска да запали. Това ми се случва през няколко месеца. Днес ми се случи пак. Запалих сутринта, тръгвам и след няколко метра оборотите проиграха нагоре надолу и угасна. Въртя ключа и не пали. От какво може да е според вас? Четох за някакъв датчик на газта? Или пък тая дроселова клапа или както се казва там? Ходих при четири различни майстори, кой от кой по-прехвален и всички казват, че не знаят от какво е.... трябвало да го направи докато колата е при тях. Много неприятен проблем, веднъж така ми угасна на околовръстното и веднъж на трамвайни релси. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно само май аз не мога да чуя тракането на тоя клип или поне лаптопа ми до толкова се усилва. Ама като гледам какво правиш с волана предполагам, че е нещо като при мен защото и аз имам тракане когато правя така. При мен трака и когато минавам по неравности с малка скорост. Направо се побърква. Също съм набедил карето на кормилния прът за момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ricu - сменен е датчика

 

@venomcorp - сменени са тея уплътнения

 

Почвам да си мисля, че е от тоя дросел. Прави ми впечатление, че като запаля оборотите "играят" леко и колата се усеща, че не работи равномерно. До сега не е чистен никога.

 

@Иван Баев, да, когато минавам през неравности с малка скорост е особено отчетливо това тракане. В една тема бях прочел, че можело да е от кормилна рейка. Вчера проверих хидравличната течност - не е мръднала. Един от майсторите, при който ходих ми спомена за някакъв лагер на пръта, от който също можело да е. Не знам ако разглобя волана дали ще успея да видя нещо.

 

Това карето на кормилния прът мога ли да го проверя по някакъв начин? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 и аз имам тракане когато правя така. При мен трака и когато минавам по неравности с малка скорост. Направо се побърква. Също съм набедил карето на кормилния прът за момента.

 

Same here...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...