Jump to content

Aftermarket релси за A3 Sportback


plamenbv

Recommended Posts

Като купувах колата много ме беше яд, че няма релси на тавана. Не знам дали не са налични само при S-Line, но много ми допада визията на А3-ка с релси отгоре.

 

Започнах да проучвам как стои въпросът с retrofit на такива релси, но се оказа, че работата става много дебела. Първо, че комплекта релси е ужасно скъп (което е разбираемо), но и за монтажа се дупчи покрива, сваля се целия таван + страничните панели. С две думи - не си заслужава.

 

Хрумна ми нещо друго... Тъй като на мен релсите ми трябват по-скоро за визия и в никакъв случай за превоз на багаж, дали не се намират релси, които да се захващат чрез лепене - без нитове? Някой колеги с 8L по този начин си слагаха заден спойлер, отлят в калъп, направен от оригинален спойлер...

 

Някой срещал ли е такива "декоративни" релси - били те пластмасови или метални?

 

Търсих 2 дни в нета, но без успех и реших да почерпя малко акъл от вас...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпорс на вкус, но все пак по същество:

 

- Не, не са само при S-line. Просто са отделна екстра. Реално нямат нищо общо със спортна визия, по-скоро обратното.

- Най-добрия ти шанс за нещо поне изглеждащо като оригинала е да сложиш оригинални (ако щеш и втора ръка) релси с каросерно лепило. Трябва да си много убеден обаче в лепилото и метода (оставя се да съхне 2-3 дни под натиск) и да направиш тест за отлепяне, защото можеш да убиеш някого ако хвръкнат при голяма скорост. Но принципно е напълно възможно да се направи така, също както спойлерите както си отбелязал и ти. 

 

Афтърмаркет няма да намериш - все пак трябва да следват специфичната форма на тавата за да не изглеждат като подарени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под aftermarket нямах предвид универсални, а просто да не са OEM част от Audi. Все си представях, че някой някъде е направил калъп от оригиналните и продава отливки, но тц.. :D

 

Съществуваше и варианта да взема, както казваш, оригинални втора ръка и вместо да дупча, да ги залепя. Но никой никъде не си ги продава..  :nixweiss:

 

Иначе за монтажа си прав - всичко трябва да е сигурно на 100%, но имам човек, който се занимаваше преди с такива неща и ми гарантира, че с правилното лепило и правилният монтаж нищо няма да пада и хвърчи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти не чакай някой да си ги продава с цел да компенсира за липса на шибедах с няколко дупки по покрива... ^_^ 

Търси кола по автоморгите, от където да се изкормят....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...