Jump to content

Светнаха ми ABS и ESP S8 D2


KOLEV

Recommended Posts

Вчера както си карах и изведнъж колата придърпа и светнаха ламите за abs и esp,след като спрях забелязах че не държи равномерни ниски обороти,от асусуха мирише на неизгоряло горивоЗакачих я на VSDS и ми изкара тези грешки които са на снимката,до колкото разбирам става въпрос за проблем в дебитомера и от него хваща и сондите,моля колегите които са по запознати да помагат.Благодаря предварително!Колата е s8 d2 4.2 360к.с.2000 год.

post-41374-0-77087500-1443102842_thumb.j

Редактирано от KOLEV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно е от дебитомера, опитай да го почистиш със спрей за MAF сензор и изтрий грешката. Напръскай и самия му куплунг с контактен спрей. Би трябвало да угаснат лампите и да заработи нормално. Ако пак записва грешка след време може би ще трябва да го смениш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е нещо по-сериозно. Ако беше само дебитомера щеше да има грешка в калкулацията на смесите. Тук пише, че сигнала, който се получава от него е слаб. Същото го дава и на детонационен датчик номер 2.  Ако има силни детонации светва ESP-то и ABS-a. Най-вероятно е комбинация от сонди и дебитомер. 

 

 

Колата автомат ли е? Има ли газова?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От "свършил дебитомер", пак светват. От детонации не съм видял да светват до сега АБС+ЕСП.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах с почистване нищо не се получи проблема си остана,преди малко пробвах с друг дебитомер колата заработи както трябва и лампите изгаснаха,сега си чакам новият и ще пиша как е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов ли поръча или само сензора вътре? Сензорът е доста евтин в ebay и го пращат от БГ. Пристига за 2 дни в пощата. Май беше 80 кинта преди година.

Ето го:

 

http://www.ebay.com/itm/DEBIMETRE-0986280213-AUDI-A6-4B-C5-S6-A8-4D2-4D8-S-8-S8-quattro-TORX-/131323559158?hash=item1e937e7cf6

Редактирано от doncecone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е отстранен,след смяната на дебитомера всичко се нормализира,изчистех и грешките и всичко е ок.А за да бъде полезна темата на колега който изпадне в моито положение и по бързо и лесно да си отстрани проблема ще ви кажа че дебитомера по точно патрона не целият дебитомер, по номер на бош е едентен с този от 1.9тди 110к.с.но има една разлика от 1.9-то няма датчик за температурата на входящият въздух,и се налага да се прехвърли от старият дебитомер на новия,но процедурата не е трудна този датчик стой от страни на самоят патрон и не е запоен а само са притиснати пластинките с тънка отверка се разтварят и се прехвърля на другият които ги има същите пластини но не са стиснати слагаш стискаш с малки клещи и работата е 6.Вмомента съм със такъв нов дебитомер от 1.9 прехвърлех си това дачиче защото като го пробвах от начало без него компа си го търси и го изкарва като грешка,но след като го сложех всичко си дойде на мястото и нямам грешки

Редактирано от KOLEV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето някой снимка да стане по ясно за какво говоря това ограденото в кръгче е въпросният датчик който се прехвърля.

post-41374-0-37760400-1443213332_thumb.j

post-41374-0-14764100-1443213342_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко пари ти струваше дебитомера от 1.9 тди и каква беше цената на оригиналния ...предполагам е била доста солена :) ще е полезно да се знае...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената на оригиналният беше 346лв. а от 1,9-то ми го даде един приятел за 60 лв.на един месец понеже го смени и преди няколко дни катастрофира и я продава на части.Но проблема беше такъв че първо не бях сигурен дали е дебитомер и второ че неможах да го намеря наличен в България,трябваше поръчка 5-6 дни и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...