raffa Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Здравейте колеги. След дълго търсене попаднах на една А6-ца, АБК мотор. Цената е добра , но работи само на газ. Изгоряла е бензиновата помпа. Какви пари ще ми излезне горе долу смяната на бензиновата помпа и какво да гледам при покупка на подобен автомобил? Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venciii Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 (edited) Двулитров бензинов мотор с мощност 115 коня, са супер умрела работа в това купе, а на гас е още по-зле. Казвам го от опит това не може да върви. а си гори здраво. Бензинова помпа нова китайска до 100лв ремонт 20-30-40лв. според майстора. Гледай цялостното състояние на колата това са коли на 20 години вече и всичко се троши. Ако питаш за колата която си мисля корозия, конвенционална газова много вероятно е дебитомера да е леш от гърмежи и като сложиш нова помпа не се знае дали и как ще зароботи на бензин, лошо състояние кожен салон, насаждан климатрон. Не те знам каква кола дириш, но ако не те бъркат изброените забележки и си търсиш кола колкото да я търкаляш на добра цена става, ако мислиш да я възстановяваш по-добре търси друга. Edited March 9, 2016 by venciii Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted March 9, 2016 Author Report Share Posted March 9, 2016 (edited) Благодаря ти колега. Иначе съм се возил в такава кола 115 коня, авант, с газов инжекцион и разлика във вървежа много няма , ако я сравним с мойта( купе АБК, обикновена газова) Edited March 9, 2016 by raffa Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted March 9, 2016 Author Report Share Posted March 9, 2016 преди 17 минути, venciii написа: Двулитров бензинов мотор с мощност 115 коня, са супер умрела работа в това купе, а на гас е още по-зле. Колата е за баща ми колега,а той не иска много коне, че данъка щял да е висок. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venciii Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 (edited) Газовата с плочка трудно би имала динамиката и разхода на ГИ, но щом ви устройва пазарете. Edited March 9, 2016 by venciii Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffa Posted March 9, 2016 Author Report Share Posted March 9, 2016 Знам , че е така просто ги сравнявах. Ще разгледам други обяви тогава . Мерси колега преди 9 минути, venciii написа: Газовата с плочка трудно би имала динамиката и разхода на ГИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedelcho_iliev Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Карам такава вече почти осем години. Лично аз съм доволен много. Колата изобщо не е чуплива, мотора също държи на як тормоз. Карам я с обикновена АГУ. Няма гърмежи. Разхода на газ варира от 9 до 17 литра за 100 км, обикновено е около 12. За ежедневна кола - не бих казал, че е "супер умрела работа". Моята няма корозия. Данъка ми е 95 лв., но това зависи от общината и 95 лв са минималната стойност. Бензинова помпа китайска е около 70 лв. Какво да гледаш при покупка - ами каквото би гледал при покупката на който и да е автомобил. Модела няма някакви скъпо-струващи и често-проявяващи се проблеми. Като цяло бих казал, че поддръжката му изобщо не е скъпа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts