Jump to content

Изгоряла бензинова помпа АБК

raffa

Recommended Posts

Здравейте колеги. След дълго търсене попаднах на една А6-ца, АБК мотор. Цената е добра , но работи само на газ. Изгоряла е бензиновата помпа. Какви пари ще ми излезне горе долу смяната на бензиновата помпа и какво да гледам при покупка на подобен автомобил? Благодаря предварително. :)

Двулитров бензинов мотор с мощност 115 коня, са супер умрела работа в това купе, а на гас е още по-зле. Казвам го от опит това не може да върви. а си гори здраво. Бензинова помпа нова китайска до 100лв ремонт 20-30-40лв. според майстора. Гледай цялостното състояние на колата това са коли на 20 години вече и всичко се троши. Ако питаш за колата която си мисля корозия, конвенционална газова много вероятно е дебитомера да е леш от гърмежи и като сложиш нова помпа не се знае дали и как ще зароботи на бензин, лошо състояние кожен салон, насаждан климатрон. 
Не те знам каква кола дириш, но ако не те бъркат изброените забележки и си търсиш кола колкото да я търкаляш на добра цена става, ако мислиш да я възстановяваш по-добре търси друга. 

Edited by venciii

Благодаря ти колега. Иначе съм се возил в такава кола 115 коня, авант, с газов инжекцион и разлика във вървежа много няма , ако я сравним с мойта( купе АБК, обикновена газова)

Edited by raffa

преди 17 минути, venciii написа:

Двулитров бензинов мотор с мощност 115 коня, са супер умрела работа в това купе, а на гас е още по-зле. 

Колата е за баща ми колега,а той не иска много коне, че данъка щял да е висок. 

Газовата с плочка трудно би имала динамиката и разхода на ГИ, но щом ви устройва пазарете.

Edited by venciii

Знам , че е така просто ги сравнявах. Ще разгледам други обяви тогава . Мерси колега :)

преди 9 минути, venciii написа:

Газовата с плочка трудно би имала динамиката и разхода на ГИ

Карам такава вече почти осем години. Лично аз съм доволен много. Колата изобщо не е чуплива, мотора също държи на як тормоз. Карам я с обикновена АГУ. Няма гърмежи. Разхода на газ варира от 9 до 17 литра за 100 км, обикновено е около 12. За ежедневна кола - не бих казал, че е "супер умрела работа". Моята няма корозия. Данъка ми е 95 лв., но това зависи от общината и 95 лв са минималната стойност. Бензинова помпа китайска е около 70 лв. Какво да гледаш при покупка - ами каквото би гледал при покупката на който и да е автомобил. Модела няма някакви скъпо-струващи и често-проявяващи се проблеми. Като цяло бих казал, че поддръжката му изобщо не е скъпа.