Jump to content

navi NRS-E, не чете


pesho_audito

Recommended Posts

Здр Колеги

Имам някакъв проблем с навигацията NRS-E на моето АУДИ А4 б7-2006г. 2.0ТДИ, какво и да сложа като ДИВИДИ РУМ не го чете. Но като сложа  СД или МП3 го чете без проблем. Не иска да прочете и СД картата, спазил съм всички изисквания а т.е. да е два гигабайта и да е само СД. Ченжара ми е в жабката и той също не чете дисковете, изписва като на навито, че диска е празен. Какво ли не направих по нея: почистиха окото, записаха по лек диск, слагах оригинални дискове и не иска да тръгне и това е. От какво може да е? Помогнете ако някой се е сблъсквал с такъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че имаш проблем. До колкото знам RNS-E фабрично е направено да не може да чете MP3 от каквото и да е DVD, само от CDта. Същото се отнася и за SDHC карта, но би трябвало да работи от обикновена SD карта. С други думи да не е SDHC. SD картите са под 2 гигабайта и трябва да се форматират с FAT16 или FAT32. SDHC са над 4 гигабайта и се форматират с FAT32.

 

Възможно е да се форматира SD карта както на FAT16 така и на FAT32. Ако в момента е FAT16, пробвай на FAT32 и обратно. Също файловете в нея трябва да са .mp3. И пробвай с прости имена на файловете само на латиница. Да няма кирилица, апострофи и тем-подобни. Най-добре е докато я подкараш да пробваш с един единствен файл начерен s.mp3 да кажем.

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
На 04/04/2016 at 16:00, CVT написа:

Цитиране на предходно мнение! 

Колега мн благодаря за бързият отговор, но аз не се изразих правилно. Аз нямам проблеми с тези дискове за музика, а с дисковете за навигацията, не иска да ми покаже картите и всичко свързано с навито, НО всички CD ,CD-MP3 ги чете няма проблеми с тях. Бях в сервиз и там си блъскаха главите и ми казаха че най вероятно има два четеца и точно този за навигациите е развален т.е. DVD-RUM/ единия бил само за CD а другия само за DVD RUM/. За SD картата те разбрах и мн благодаря, но имаш ли представа защо ченджара прави същите номера показва дисковете че са ънавейлибъл. Искам само да допълня, че пробвах и оригинални дискове за навигацията и правени дискове, които тръгват на други като моята кола и нави без проблем, но не иска да тръгне при мен. Отвориха я да видят какво се случва вътре върти ли не ли? Записахме карти 2014 год. че били полеки дисковете, върти но не чете. Дали според теб има два четеца или!!!!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
На 04/04/2016 at 19:09, Lizard написа:

 

На 04/04/2016 at 19:09, Lizard написа:

Цитиране на предходно мнение! 

а възможно ли е CD ,CD-MP3 да ги чете без проблеми при развалена оптика? Оптиката е почистиха!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не , по скоро нямаш дискове за навито с карта за БГ !  Дисковете които обикновено има оригинално в тези навигации са за централна Европа а нас там ни няма на картата ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

имам същия проблем само, че при мен не ми чете ДВД а също така в дейджера немога да сложа нищо само свети примигват копчетата и немога да разбера какво става..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...