Jump to content

Проблем с централното


georgi1111

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам Ауди а4 96г. Централното заключване не работи. Проблема е следния фкарвам ключа в ключалката, заключвам вадя ключа и вратите веднага се отключват. Така се получава и с двете ключалки и от багажника също заключвам и веднага се отключват. Интересното е че когато е по студено времето централното си работи супер. Някаква идея. Като заключвам плафона си гасне всичко е наред но вратите се заключват за секунди и се отключват отново.?????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно същият проблем имам - някоя от вратите ти не се заключва както трябва и това не дава на другите да заключат. Изключи централното, заслючи ги ръчно всяка една и пробвай една по една да ги отвориш отвън(просто дърпаш ръчката) - все някоя ще се отвори. При мен дясната предна беше така - уж заключена, а с две дърпания на дръжката и се отваря - нещо механизмът е развален и я сържа в гараж докато намеря време да я оправя. Провери ги хубаво всичките!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверих ги, свалих бушона на централното и заключих всяка врата по отделно и нито една не се отвори. Няколко пати опитах и всички са заключени. Но проблема си го има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, georgi1111 написа:

......................Интересното е че когато е по студено времето централното си работи супер............,

Тук ти е ключа за храстите, извади модула на централното и препои (тоя съвет вече ми стана мантра!) всички, ама ВСИЧКИ спойки които видиш по платката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За комби - в багажника в дясно зад кората ,която се сваля. В дунапрен е "опакован" и е пристегнат с гумена лента. Препоръчвам ти да му откачиш двете букси и да си заключваш колата ръчно докато отстраниш проблема. Но така си губиш автоматичното включване на плафоните в купето при отваряне на врата както и автоматичното вдигане на стъклата при заключване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вероятно става дума за "вакуум" и "модул". Жоро, едно и също нещо е, модула(комфорт) за/на централното заключване е едновременно и вакуумната помпа на същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно подкрепям Нико за презапояването!!!

Аз от мързел две години се влачих с неработещо централно, докато накрая го свалих и презапоих всички спойки.

Вече половин година нямам проблеми....

Нико, защо само половината платка беше лакирана, а другата половина не??? Странна логика на производителя....:nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнах до извода че модола си работи перфектно, защото го слагах на друго същото Ауди и всичко е наред. Но ми направи впечатление че като го сложих на другото Ауди при закачане на буквите се че кратак шум като на заключване а при мен нищо. Слагах даже и модола от работещото Ауди на моито Ауди и нищо. Стигнах до мисалта че модола е идялно и реших да не са буквите. Закачих си моя модол на моито кола и почнах да ги размърдвам и на някои момент модола започва да работи. Според мен са буквите. Възможно ли е да са прецакани и да не дават хубав сигнал. Утре ще дира из авто моргите две букси и ще ги смена.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами...Има вероятност някое кабелче да е прекъснато. Не е невъзможно...

Обикновено се прекъсват точно до кабелната обувка и ако не е разрушена изолацията на кабела - няма как да го забележиш визуално. Трябва да ги прозвъниш с прибор и да определиш, кой кабел е прекъснал. Буксата я смени само ако е счупена. Иначе проблемът ще си остане. Става и с пробна лампа...

Ще потърся из архивите и ще ти изпратя едни файлове на руски. Как се търсят и откриват повреди в клемите на централното.

Аз ги ползвах, когато моето не работеше...Ама се оказа, че проблемът не е в буксите...

Редактирано от nastradin2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре, модУла когато го размърдаш насам-натам, обикновено се "оправя" и работи, нищо не ти пречи да минеш с поялника по платката, пък после рови ако има защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук също можеш да прочетеш интересни неща:

https://www.drive2.ru/l/5811412/

 

А тук е пълния менюъл за техническо обслужване. Има и точно описана методика за проверка на модула на централното заключване!

http://audi-b5.5go.ru/html/19_36.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...