Jump to content

помощ при смяна на раздатка А8 4.2 BFM


josepe306

Recommended Posts

Здравейте колеги! за пореден път се допитвам до вас понеже си взех нов варе,та колата е Ауди А8 Д3, 4.2 БФМ мотор със 6-степенна кутия ZF 6HP26. Та колата имаше леко притрисане в завой в началото, но беше на 20ки със зимни гуми 285/40/20, като отдадох проблем на гумите. Сега, след като ги смених, проблемът не само остана, ами се задълбочи до яко тресене. Кутията превключва съвършено гладко, но завой нещата са зле - нещата отиват на раздатка. Сега въпросът е каква да взема, като търся - бях в Порше и оттам ми изкараха кутията - HHV e кодът, не е сменяна. От снимката, която прилага (горе вдясно) излиза, че всички раздатки са еднакви, т.е. предавателните числа са в кутията - така ли е? естествено, ще търся от 4.2 за да съм сигурен, но все пак някой има ли други идеи? нищо не мога да намеря из нета. Всякаква помощ е добре дошла.

WP_20160603_001[1].jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От дизеловите и W12/S8 са различни предавателните числа и то по-точно в торсена(раздатката). Та остава само от 3.7 или 4.2 бензин да търсиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е правилната снимка, горната е на преден диф.

WP_20160603_001[1].jpg

благодаря за бързия отговор! от постовете ти виждам, че си доста навътре, за което - евала! живот и здраве някой ден да имаме шанс да се запознаем, имаш много бири от мен и все студени :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

раздатката бе сменена преди 2 седмици - колата стана друга. след физическата смяна, естествено,налях 1 л. от евтиното масло със стурако добавка, закупено от порше :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре накрая молебен трябваше да й направиш, за да не се разваля повече...

Според мен това масло и други фирми го правят, ВОЛВО слагат от същото доколкото знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пак от 4.2 BFM, имах късмета да попадна на кола с проблемни документи на 92 000 истински км, и я взех. старата още не ми остава време, а може би и желание в това време да й направя дисекция, от която ще направя снимки, рабира се. Стефо, мисля да търся поп да я освети, после екзорцист, ако е останала зла сила и да се приключва. 

В този ред на мисли, проблемът с паленето остана и след смяната на горивния филтър, трябва да измеря налягането на горивото май. един път пали от раз, един път върти стартера 2-3 секунди и, като запали, се изфорсирва до 2к оборота, което обаче ме кара да мисля, че гориво постъпва. а иначе грешки не изписва. не знам, може и от газовото да се ебава нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...