Jump to content

Клекнала задница - Б6


kosio85

Recommended Posts

Колеги напоследък ми се струва, че Б6-цата е клекнала отзад. Изглежда все едно е натоварена и определено е по-ниско от предницата. По принцип имам бутилка, резервна гума и туба, но май преди не беше така. Имам чувството, че и по-твърдо вози отзад. Като я разклатя не се клати повече от нормалното. Дали съм за амортисьори или нещо пружините да са омекнали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и аз бях така. Видими гумата започна да ми се крие в калника :)! Взех амортисьори за смяна и като свалих гумата се оказа, че и двете задни пружини са ми счупени. Липсваше по витка...витка и половина :) та смяната се оказа на пружини плюс амортисьорите, като последните също бяха заминали и двата. След смяната дупата (задницата) видимо се повдигна и вече не закачам и от най-малките легнали полицаи :)! Сваляш гумите и гледаш...ако са ти здрави пружините-вземи само амортисьори......ма ми се струва, че и при теб по някоя витка има счупена!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи казваш, че проблема е в амортисьорите по-скоро? Защото аз доколкото знам, амортисьорите обират вибрациите (клатенето) пък пружините държат самата стойка. Аз като я заклатя си спира нормално. Преди време я товарих с едни павета за двор и може оттогава да съм прецакал пружините и да са омекнали. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амортисьорите имат и пружиниращ ефект....т.е. разтягат окачването. Те са газови и са в разтегнато състояние нормално. Като ги натиснеш оказват съпротивление и като отпуснеш се разтягат сами. Така, че като поизпуснат колата все пак кляка малко. Но прегледай все пак и пружините.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...