Jump to content

Турбото не работи когато е студено


rumenbos

Recommended Posts

Здравейте колеги. Колата е А4 B5 1.9 TDI AVG 110 к.с. и има много странен проблем. Когато околната температура е под 10-ина С, турбото не работи. Сутрин паля колата, турбото не работи. След около 3мин. гася, паля и турбото си работи. Проблема се появи края на пролетта и докато го оправя, времето се стопли и проблема изчезна. Цяло лято нямаше проблем докато не паднаха сутрешните температури. Някакви идеи, какво може да е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Геометрията не се движи коректно,вакум или замърсяване  трябва да се провери.

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж с ръка като махнеш зегерката на геометрията как се движи, хода трябва да е около 1,2 см. Ако се движи лесно се насочи към вакум маркучите към н75 и накрая самия н75. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Геометрията се движи без проблем. Чистих я пролетта, но не се оправи. Н 75 го разглабях и почистих и смазах.  Като му подам ток директно работи, даже тази сутрин го поливах с топла вода, за да проверя дали не задържа като е студено. Вакуумите също ги проверих и смених напуканите. Интересното е, че го прави само когато е студено и му трябва да поработи 5 мин. след което се оправя след рестарт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Cornu©opia написа:

 

Оф не мога да махна цитираното...а никва идея нямам как се появи

 

След като си почистил  аз бих направил лог за да се уверя че всичко е коректно. Актуатора може да не работи правилно , вакума бих премерил .Без проверка не е ясно това което си правил дали е вярно. Много често н75 изпуска вакум ако е поостарял, мембраните стават по твърди при ниски температури ,една сверка не е излишна. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешки има ли някакви записани. Направи лог на дебитомера и турбото. Щом се оправя след рестарт влиза в авариен и е записала грешката.


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр колеги ас имам проблем с турбината но несам сигурен някои пат се чуе да работи и после спира но несам сигурен дали сие отишло турбото защото ускорява барже до 180 и после умйра макс190 ако има някои идея какъв е проблема

Sent from my TAB 302 3G using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...