Jump to content

Проект Audi Coupe GT (82-85)


intriganta

Recommended Posts

Здравейте,

От скоро съм собственик на Audi Coupe GT Typ 82-85, модел от 86г. Отдавна исках да притежавам такъв автомобил, и ето мечтата ми се сбъдна. Автомобила е в доста прилично състояние за 30 те си години. Всичко по него е напълно оригинално. Зная, че се захващам с нещо което изисква много постоянство, много труд и много средства. Въпреки всичко съм твърдо убеден, че си заслужава. Този модел на Audi не е често срещан по пътищата на България и ще се радвам ако има повече хора които съхраняват и се грижат за тези стари, но истински автомобили. Бих бил благодарен на всеки от вас с помощ, съвети и мнения относно възстановяването на автомобила. Пожелавам си успех, а на вас Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и успех колега! На времето и аз имах такова купе 86г. с кожен салон и 2.2 KV мотор. Това е единствената кола която съжалявам че съм продал. Пожелавам ти да си упорит и да успееш с проекта! Пусни някоя друга снимка да и се порадваме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето го проекта!

20160914_181032-1.jpg

Това е колата. Тъй като информацията за този модел тук е оскъдна ще бъде хубаво ако колеги с опит дават мнения и съвети.

Редактирано от intriganta
Така
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красота! Наистина, за тези години е добра находка. Ще следя :)

 

Само като препоръка, направи си тема в този форум: http://audibg.com/forum/index.php?/forum/64-моят-тунинг-проект/

Той е специално за проекти и там темата ти ще се вижда по-добре, докато тук най-вече обсъждаме по-общи неща и технически проблеми.

Редактирано от ChevyGunn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е с мотор, който се чудя дали да оставя или да сменя с друг. Всъшност е трябвало да бъде с 1.8 с 93 или 107к.с, но само главата и от него. Блока по букви излиза, че е 1.6л EZ от Фолксваген. Вероятно е сменяван някога и са правени интересни свободни съчинения. Карана е на газ, която искам да премахна, но за момента все още не е заработила само на бензин. На газ пали в момента и върви доста прилично бих казал. В процес на ремонт е системата инжекцион. Изгоряла бе бензиновата помпа. Счупен температурен датчик. Запушени инжектори и клапан за обратно гориво. Общо взето много занемарена работа. Мисля тези дни да отида до Боби Инжекциона за консултация. Понеже инжекциона е от типа KE-Jetronic и ремонта се оказа малко по сложен за мен от очакваното. В момента дори обмислям подмяната на двигателя с нещо по сериозно като 2.0 20V, 1.8 Т или 2.2 турбо но това ще оскъпи доста солидно проекта. Все пак аз искам да върна класическия и вид, а не да правя силов тунинг. В противен случай Христо и Кирил от HEAD в Надежда ги познавам добре и щях да откарам колата там за пълна промяна. Ето го двигателя.

20160914_181339.jpg

Колата е с мотор, който се чудя дали да оставя или да сменя с друг. Всъшност е трябвало да бъде с 1.8 с 93 или 107к.с, но само главата и от него. Блока по букви излиза, че е 1.6л EZ от Фолксваген. Вероятно е сменяван някога и са правени интересни свободни съчинения. Карана е на газ, която искам да премахна, но за момента все още не е заработила само на бензин. На газ пали в момента и върви доста прилично бих казал. В процес на ремонт е системата инжекцион. Изгоряла бе бензиновата помпа. Счупен температурен датчик. Запушени инжектори и клапан за обратно гориво. Общо взето много занемарена работа. Мисля тези дни да отида до Боби Инжекциона за консултация. Понеже инжекциона е от типа KE-Jetronic и ремонта се оказа малко по сложен за мен от очакваното. В момента дори обмислям подмяната на двигателя с нещо по сериозно като 2.0 20V, 1.8 Т или 2.2 турбо но това ще оскъпи доста солидно проекта. Все пак аз искам да върна класическия и вид, а не да правя силов тунинг. В противен случай Христо и Кирил от HEAD в Надежда ги познавам добре и щях да откарам колата там за пълна промяна. Ето го двигателя. Забравих да спомена още нещо: Колите станаха две. Купих още една същия цвят. По здрава от към ламарини, но салона и ходова част са тотал щета. Тя е с мотор 2.3 от B3. Идеална е за тунинговане и мисля на нея да поекспериментирам повечко.

Ето какво си купих тези дни.

20150121_083706.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...