Jump to content

d-r Yordanov

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от d-r Yordanov

  1. Колегата иска да направи куатро без да реже или заваря. В случая отговора е НЕ, няма как да стане.
  2. Отговора е не! Реже се и се заваря и то много, но има много писано. Ползвай търсачката.
  3. Здравей. Под кората на чистачките се намира въздуховода на вентилатора на парното. Течове се получават когато каналите за оттичане на водата са запушени и събралата се вода се покачи над нивото на пластмасовия кожух и влиза през вентилатора, или уплътнението на пластмасата към ламарините е заминало.
  4. Здравей. Качи снимки ако можеш.
  5. Благодаря! Прав си! Подвел съм се по стара иформация от форума : https://audibg.com/forum/index.php?/topic/198281-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82/ Гррешката е моя , защото избих тампоните от горе на долу и помислих, че се набиват по обратния ред без да обърна внимание на факта , че задните тампони не са като оригиналните гумени а вече са с метална периферия. То и самото оребрение на контактната повърхност на тампона с купето си показва как трябва да е монтиран. Остава въпроса обаче защо новия тампон е с 5мм по-висок от стария и дали това е от значение?(не ми дава да кача снимка)
  6. Здравейте ! Някой има ли информация какви трябва да са тампоните на магарето и тампоните на диференциала (задното магаре)? Ходих в ауди да поръчам, но по VIN нищо не излезе (стара била колата 88г.). От там в КОСЕР и ЕЛИТ КАР- същата работа-за задния мост нищо, само схеми и никаква по-конкретна информация. От обща култура знам ,че задният мост е обърнат на обратно преден, и по тази логика поръчах тампони за предното магаре и скоростната кутия (деференциала). Визуално ми изглеждат еднакви. Днес монтирах задния тампон ,този с металната втулка, но начина по който стърчи над магарето ме хвърли в размисли (идея нямям дали така трябва да изглежда). Моля помагайте!
  7. Аз колата я карам максимум 500км на година, така, че при мен може и да изкара някоя друга година
  8. Аз си пазя старата защото я смених профилактично (сменях рейката и ми се отвори място за действие). Значи да се подготвям психически за нова интервенция!
  9. Здравей! Аз взех от тук https://www.olx.bg/ad/gorna-pompa-saedinitel-audi-ID5vedo.html#1b5b55b05b За сега никакви проблеми!
  10. Здравей и успех колега! На времето и аз имах такова купе 86г. с кожен салон и 2.2 KV мотор. Това е единствената кола която съжалявам че съм продал. Пожелавам ти да си упорит и да успееш с проекта! Пусни някоя друга снимка да и се порадваме.
  11. Свали ремъка и завърти шайбата на динамото на ръка! Ако има разбити лагери ще го разбереш!
  12. Теч от гарнитури или семеринг (прегледай за течове), гори масло(би трябвало да пуши и да са ти мазни саждите в аспуха). Може да погледнеш и в разширителния съд какво се случва(дали имаш мазни петна). Възможни са и комбинации от трите!
  13. Здравей колега! Като начало може да провериш температурния датчик и стъпковия мотор. Другото е въпрос на време , желание и възможности. Аз моята кола доста си поиграх да я вкарам в час, но в момента имам чудесно работещо NG. Като начало те съветвам да следваш стъпките които е описал колегата VBI. Това е темата:http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=25746&hl= И все пак ако имате читав майстор в близост ........ Успех и пиши!
  14. На руски език е , но може да помогне! Двигатель Буквенное обозначение Опережение зажигания Вакуумный шланг на распределителе Контрольная метка Проверяемое Регулируемое Четырехцилиндровые карбюраторные двигатели PP.RN/RNA*, SF.NE 16-20˚ до в.м.т. 18±1˚ дов.м.т. подсоединен Риска на маховике Исключение: карбюраторный двигатель для Швейцарии JV 4-8˚ до в. м. т. 6±1˚до в.м.т. снят Риска на маховике Четырехцилиндровые двигатели с системой впрыска топлива JN, DZ/MU*, PM.SD, 3A.AAD 4-8˚ до в. м. т. 6±1˚до в.м.т. снят (если имеется) Риска на маховике Пятицилиндровые двигатели PS с и без катализатора, KV 16-20˚ до в.м.т. 18±1˚ дов.м.т. снят (если имеется) Цифра на маховике Пятицилиндровые двигатели NG 16-20˚ до в.м.т. 15±1˚ дов.м.т. - Цифра на маховике
  15. Здравей! Защо искаш да смениш радиатора? Мисълта ми е, че този радиатор е метален и подлежи на ремонт ако например имаш някакъв малък теч. Намират се такива втора ръка за около 50 лв. но се запитай дали за 20+ години ще имат голяма разлика с твоя! Има и нови https://mot.bg/voden-radiator-za-audi-90-89-89q-8a-b3-sedan-t1505
  16. Колега, ако описваш подробно проблема или питаш нещо конкретно съм сигурен, че в този форум ще се намерят достатъчно компетентни хора които ще ти обърнат внимание! Лично аз имам ауди 90 с този мотор и ако сметна, че мога да ти помогна с нещо бих го направил.
  17. d-r Yordanov

    2.3 NG проблем

    Здравей! Не ми стана ясно колата отдавна ли е твоя или сега я купуваш с този проблем? Много често газаджиите пипат инсталацията за да се вържат и след демонтаж половината им кабеляци и релета остават в колата. Понеже имах подобен проблем с моята талига, при мен се оказа, че помпата изключва когато въртя на стартер /имаше интервенции при бушона на помпата/. Естествено след като разкарах излишните кабеляци помпата проработи както си трябва и колата взе да пали. Пробвай докато някой върти на стартер да хванеш помпата с ръка и да видиш какво е положението! Друго което се сещам е да пробваш да запалиш с изключен температурен датчик / този който е отгоре с 2 пина/.
  18. Здравейте колеги! Имам ауди 90 куатро 2.3 NG седан с първа регистрация януари на 1988г. Имах проблем с управлението на моторчето за празен ход който се изразяваше с грешно подаване на сигнал към него. Оказа се че проблема е в ЕКУ-то. Поръчах си друго ЕКУ от абсолютно идентичен автомобил с тази разлика, че незнам месеца на производство на автомобила донор /годината е пак 88г./ Моето ЕКУ е BOSCH 0 280 800 252. AUDI 443906264C, а това което ми пратиха е Bosch 0 280 800 239 VW/Audi part number 443 906 264 B. Монтирах новото ЕКУ и проблема с оборотите изчезна, но още не съм пробвал колата в движение и незнам дали няма да се появят някакви други проблеми /в момента съм започнал лека реставрация и колата е в гараж/. Понеже колата е с борд комп. ауто чек, подгрев, климатик ,ел. пакет, а е и куатро, ме притеснява дали разликата в ЕКУ-то няма да даде отражение върху нещо. Моля ако има някой извършвал такава интервенция или е компетентен по въпроса да пише! Благодаря!
  19. Колега, струва ми се че се вкарваш в голям филм! Според мен си потърси части които са за твоя мотор вместо да се занимаваш да купуваш и инсталираш ламбда сонда, компютър и каквото там ще ти трябва!
  20. Ако питаш за оборотите на празен ход примерно при първото палене да вдигне оборотите и после да ги свали до нормалните, тази функция я изпълнява стъпковия мотор, който от своя страна се управлява от ЕКУ. Колкото до регулировъчния винт на регулатора на налягане не те съветвам да го пипаш!
  21. Здравейте колеги! Това е старата ми любов с която за жалост се разделих
×
×
  • Create New...