Jump to content

Гори масло!


Hristo_petrov_stanev@abv.b

Recommended Posts

Здравейте, имам два въпроса ще се раздвам ако някой може да ми отговори на тях. Имам Aydi A6 2.4 V6 2002g 6ск автоматик карам го с масло 5w40 Comma. При динамично каране примерно 180/190кч гори масло (400гр) 100км някой колега да има същият проблем.

 2- въпрос ако махна катализаторите (4)-те и сложа резонансно гърне само на двата катализатпра дали колата ще ми бръмчи и ще ми създава дискомфорт при пътуване? Датчика на маслото ми показва 100C и си мисля, ако ги махна дали няма да намаля темперстурата на ДВГ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да бръмчи ако махнеш катализаторите и сложиш резонаторни гърнета.

Това с горенето на 4 литра /1000км ми се струва доста притеснително ... и май няма да мине с гледане на кафе и хвърляне на боб.

Иначе гарнитурите на капаците и тапите сменяни ли са ?

Редактирано от P_PETKOV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да гарнитурите са сменени тапите също ламаринки апсолутно всичко теч няма. А защо гори масло само в високите обороти колата не пуши гумички на клапаните? Ако смена дали ще мине номера :D

Вие колегa какво масло сипвате 5w40 или 10w40

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги споменаваш за картерната вентилация това ми спомена и майстора каза, че е много скъпа да се смени как мога да провера има ли филтър? Как да провера благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея, просто дадох предложение като възможен вариант ако наистина го гори само при такова натоварване. Но сегменти също не са изключен вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така да добавя, че при палене някой път чувам в самата генерация нещо като гърмене и неспокойни обороти, дали няма някакъв проблем по дебитомер,стъпков мотор, дроселова клапа, ЕГР ? Странни неща ми се случват с колата гори масло, а не пуши сутринно време някой път оборотите играят днес на двапати ми забива давам газ а колата едва не огасна ....

Знам, но не искам да бързам с разглобяването понеже може и да е страничен проблем по самата електроника или по клапи и т.н

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...