Jump to content

Проблем с баса на задните говорители


borki4

Recommended Posts

Здравейте. Имам предни двуканални колони и задни кръгли говорители.До скоро бяха вързани само към плеъра,но си купих усилвател и свързах двата задни говорителя към него+двете среди отпред.Предните си свирят чудесно,до скоро и задните бяха така,но реших да си донастроя усилвателя.Пипнах му врътките и изведнъж задните говорители спряха да имат бас.Вързани са както трябва със сигурност.Странното е че ако пусна да свири само дясна или само лява задна колона свири супер,но в момента в който тръгнат заедно звука става плосък.Усилвателя е Sony Xplod 500W  модел XM-4S. Плеъра е Alpine UTE-72BT.Въпросните говорители са Pioneer но не им знам модела.Ако е нужно ще погледна.На какво може да се дължи проблема?

Редактирано от borki4
Правописни грешки
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дефазирани за говорителите .На по смилаем език раменил си + и - на един от говорителите. Принципно няма драма в тези евтините системи да са наобратно просто трябва да са и двата. Или отваряш и зарменяш + и - на едната предна и едната задна ,другият вариант е с батерия 1.5волта търсиш правилният поляритет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с батерията го правих и всичко излиза точно. Иначе може ли да разменя кабелите направо където се включват в усилвателя или трябва да ги разменям на самата колона? И разменянето на + и -  на предна и задна трябва ли да е на две леви/десни ири на една лява и една дясна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може при усилвателя,само на единият канал иначе ще си остане същото.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По отношение на ляв-десен канал пипаш само ЕДИНИЯТ канал и от пред и от зад по отделно.. После следва момента предни - задни как е по добре. Сега вече пипаш само предни ( или само задни)  комплект и определяш на слух как е по добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да допълня, че при правилно свързване звука трябва да оставя субективното усещане, че идва от средата на автомобила а не от към вратите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не ми се получава нещо.. освен да търся друг усилвател.. А тоя го носих на ремонт и казаха че всичко му е наред. Не мога да си обясня кво се получава точно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...