Jump to content

Помощ относно Audi A4 и A6


Recommended Posts

Здравейте, искам малко помощ относно избора на кола. Имаме големи спорове с баща ми относно кола, която искаме да закупим. Основния проблем е поддръжката на самата кола още при купуване и отделно дали самата кола е толкова чуплива, че да има "космически разходи". Искам да попитам горе долу каква е поддръжката на Audi A4 ( от 99 до 2002 година ), Audi A6, ( от 98 до 2001 година ), VW Golf 4 ( от 2000 до 2004 година ) и BMW 3 серия ( от 2000 до 2003-4 година ). Двигателите на които сме се спрели са - Audi A4 - 1.9TDI, 1.8T; Audi A6 - 1.9TDI, 1.8T; VW Golf 4 1.9TDI; BMW - 320D ( ако е възможно да предложите и някакъв друг читав двигател. Лично аз предпочитам на 1-во място Audi, а баща ми предпочита Golf и искам някакво сравнение на поддръжката на самата кола. Ако имате някакви въпроси - споделете ги, ще отговоря до колкото мога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш 320д - само след фейса - 150 коня. Другите са ужас.

 

Голф не ти трябва, несравним е с останалите коли, които гледаш и е с неоправдано висока цена, само щото селяците са си въобразили че е "много здрав". :lol:

 

Между тези А4 и А6 общо взето разликата е само в размера. Няма да усетиш някаква разлика в поддръжка или чупливост. Вземи което ти допада повече, или какъвто екземпляр намериш по-запазен и на добра цена. 1.8Т търси от тях.

1.9тди е стар, скопен и лагав тракалник, много неприятен за каране. Другите марки вече са имали common rail по това време...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Audi_FeN_1 написа:

Между тези А4 и А6 общо взето разликата е само в размера.

Е, аре са... Всеки ден се возя ту в едното, ту в другото, нищо общо в комфорта. Все едно да кажеш, че разликата А6/А8 е само в размера...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,колега

Карам А4 1.9тди вече 4години.Повечето неща по поддръжката си правя сам.Имам предвид

смяна на ремъци,масла,неко и друг кокъл по предницата.Колата определено си заслужава.Всяка година 

пътувам до Бг. с нея,никви проблеми.Ако намериш добра бройка,взимай!Кофти е ,че много трудно ще откриеш,почти всичко на пазара е отдавна за бракуване.За БМВ питай в техния форум,по-запознати са.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравей! Карам А4 B6 Avant 1.9 TDI 131hp 2003г., знам че е следващия модел след това, което търсиш, но едва ли разликата в поддръжката е фрапантна, при положение че окачването и 80% от останалите части са еднакви. Давам ти линк, на който можеш да видиш разходите, които ми се е налагало да правя през годините и разхода на гориво https://www.carspending.com/bg/vehicle/3498-audi-a4 Определено гълта лев, но возията е хубава, двигателя има тяга (до колкото можем да говорим за семеен автомобил) и сравнено с доста други автомобили в който съм се возил, има комфорт при возене.

А6 -та е малко по комфортна, а golf-a и BMW-то са доста по твърди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • VBI locked this topic
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...