Jump to content

И аз с проблем на 2.7 автомат


yanev81

Recommended Posts

Здравейте. Два месеца преди да се прибера за БГ и реших да сменя маслото на скоростната кутия. След сервиза колата започна да издава странен шум и придърпва. От Ауди си измиха ръцете и казаха,че колата е била така преди смяната на маслото. Няколко сервизи за скоростни кутии "специалисти" ми казаха,че скоростната кутия е напълно повредена без да я видят и ремонта ще и струва от 2000 до 4000£. Странно от една смяна на маслото се стигна до такъв сериозен проблем. Понякога ми се струва или просто се надявам,че проблема е минимален. От 3 години не съм имал почти никакви проблеми от колата и бях толкова доволен. Още съм в шок. Моля някой с подобен проблем или има на идея какво може да е нека да сподели.

Колата е А5 2.7 2008 мултитроник.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мултитрошляк рано или късно се прави. Това трябва да е ясно на всеки който кара такава кутия, не знам на колко км ти е колата, но някои раждат преди 100к, а някои и след 200 съдба :nixweiss:

Друг е въпроса че ако ако приемчика в сервиза е карал колата преди смяната е можело да имаш някакви претенции, но сега просто ще си лалате. Идеи и мисли имам много ма сичките са свързани със сваляне на кутията. Често се случва с новото масло да дойдат и проблемите, понякота заради не навременна смяна, или просто щото многото нютони правят поразии . 

Моята вече 35к прави от време на време  2-3 леки тласъка при по сериозно подаване на газ, но си я карам и няма грижи, но при мен нютоните са наполовина от твоите. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Мерси много за отговора. В събота ще я закарам в един сервиз пък ще видим дано са надеждни. Видях,че правят някакъв си  .Mega Flush. Запърви път чувам за такова нещо. Това е линка на сервиза 

http://www.grgb.org.uk/mega-flush-automatic-gearboxes/

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за какво да бухаш още кинти за пълна смяна на маслото?

Според мен проблема е механичен, търси сервиз специализиран в cvt кутиите.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Continuously_variable_transmission

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега и аз смених кутията с втора употреба засега е добре да чукна на дърво излезе ми около 3000 лв . След това намерих една Германска фирма която продава рециклирани кутии с 1 година гаранция зависи пак от модела и буквите по кутията цените започват от 2000 евро и от 1000 евро ако си върнеш твоята кутия ето и линк https://www.teilehaber.de/itm/automatikgetriebe-jmk-audi-a4-a5-src3357810.html . Мисля че е по добра оферта от втора употреба и при условие че докато не се постави не се разбира дали е читава пак си е чист късмет .Успех дано да я оправиш безболезнено .

 

Колега извинявам се горепосочения линк е друг ето тук поствам правилния http://www.getriebetechnik-hamburg.de/shop/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...