Jump to content

Audi a3 дистанционно


protech

Recommended Posts

Здравейте, наскоро закупих ауди а3 8л 1998 г. Дистанционното(1) на ключа не работеше, продавача каза че не знае от какво е, може да е батерия, може и нещо по-сериозно. Също така ми даде и още един ключ(нарязан) само за отключване и отделно още едно дистанционно(2). Когато реших да сменям батерията и разглобих дистанционното(1) от ключа с който си паля колата установих че е сменяна електрониката. На печатна платка бяха запоени 2 бутончета свързани последователно, и няма значение от кое копче колата се отключва и заключва. Смених батерията и дистанционното(1) тръгна, но само за няколко дни, след това спря и повече не успях да го подкарам, имаше един скъсан компонент запоих го, играх си доста но без успех. Личи си че е правено от някой домашен майстор и е некачествено. В прикачените файлове ще кача снимката на въпросното дистанционно(1) и на другото(2) което ми даде. Въпроса ми е мога ли да покарам другото дистанционно(2) по някакъв начин, не съм наясно след като е сменяна електрониката на първото дистанционно(1), не се ли сменя нещо и по колата. Сложих батерия на второто дистанционно(2) което изглежда наред, пробвах да го обуча но не става...

IMG_20170508_135732.jpg

IMG_20170508_135748.jpg

IMG_20170508_142703.jpg

IMG_20170508_142725.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

От личен опит с тия дистанционни ти казвам, че има 2 варианта. Или се обучава само като завъртиш ключа с въпросното дистанционно в шофьорската ключалка и след това да натиснеш заключване или няма шанс да стане :) 4 дистанционни сменях докато намеря правилното. Много е относително модела на централното кой е също. Бях намирал схема някъде в интернет и по спомен за 8L само 2 модела дистанционни тръгваха но ще те излъжа кои точно. На моето дистанционно модела е - 4d0 837 231 R. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте отново, казаха ми че щом е сменяня електрониката на платката, следователно има нещо добавяно което да приема сигнала от това дистанционно. До колкото знам от оригиналното дистанционно сигнала се приема от вакуумната помпа на централното. Разглобих я, няма нищо добавяно там доколкото виждам. Къде другаде мога да го търся? Къде отива снопа кабели на помпата? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, намерих въпросната схема на съвместимостта на помпите спрямо ключовете. Погледни кой модел точно ти е помпата и след това свери по тази схема която съм добавил :) Доста търсене падна докато я намеря, но на мен ми свърши работа. Моята помпа е модел  8L0 862 257 G и следователно работи с дистанционни модел - 4D0 837 231 A или 4D0 837 231 N. Имам съмнения, че този ключ който имаш ти изобщо не е бил обучаван към централното. 
ето схемата - https://www.dropbox.com/home/01.keyfob?preview=passende-zv-pumpe.pdf

В началото има таблица коя помпа с кое дистанционно работи.

п.с. На немски е, но се разбира кое за какво е ;) успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега може ли др линк, например от dox. abv...  Поздрави 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...