Jump to content

Проблем с автоматичната скоростна кутия ( сериозен)

Jevermore

Recommended Posts

Здравейте колеги, карам А6 2008 2.7 ТДИ със 7-степенна скоростна кутия и вчера се случи нещо, ако може някой да ми обясни какво. Както си карам безпроблемнно, спрях да карам и след 2 часа след като се върнах при колата и тръгнах да карам скоростната ми кутия по-време на движение почна да изпуска скоростта все едно. Както карам на D и изведнъж изгасва лампата на D-то и все едно съм в неутрална. По едно време на място като бях изобщо не можеше да се мръдне скоростния лост. По едно време като давам газ на D докато съм няма проблем и като пусна педала и си ебава майката все едно изключва от скорост. Все едно кутията се изключваше.  Някой, който може да разбира от това или да му се е случвало да ми обясни за какво става на въпрос. Това се случи буквално от нищото, колата се караше перфектно и както я оставих за 2 часа и после я запалих почна всичко. Също така трябва да спомена, че след като стана това със скоростната кутия ми излязоха 3 грешки. Грешка в "parking P" , "ESP Faulty" и за изгорелите газове. След като тръгнах се изчистиха първите две и остана само това за изгорелите газове. Моля, за помощ.

Когато нещо св случва изведнъж, най-често е свързано с нещо счупено :) Щом си нямал оплаквания преди това, значи не е захабени дискове, хидро или подобно. Звучи ми на счупена ос/пръчка или както се наричаше между някои от скоростите. При всички случаи трябва да се отваря да се гледа...

@kainy А това с трите грешки може ли да е следствие от повредата на кутията? Тъй като преди това никакви грешки или проблеми не съм имал. Също така това поправимо ли е или ще трябва нова скоросттна кутия?

Вал беше вярно :D Сменят се, да, не ти трябва цяла нова кутия :). Най-често сменят само счупения и за който иска и комплект с притискателни дискове, само на засегнатите предавки или на всичките. Последно на един колега в работата му се счупи между 3-та и 4-та, оскубаха го 2700лв за смяна на един вал и 2 комплекта дискове, ако не се лъжа.

Преди 2 часа, Jevermore написа:

Здравейте, благодаря за отговорите, може ли да ми препоръчате някой сервиз в софия, който може да я оправи?

Ники на илиенци ги прави

Преди 1 час, OvivO написа:

@aleksandrov84: слагаш кутията в багажника, оставяш я на Мишо и след 2 седмици в взимаш :D 

не е баш така,мало документчета ще трябват за през Сърбия и в двете посоки,та направо става много сложно