Jevermore Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Здравейте колеги, карам А6 2008 2.7 ТДИ със 7-степенна скоростна кутия и вчера се случи нещо, ако може някой да ми обясни какво. Както си карам безпроблемнно, спрях да карам и след 2 часа след като се върнах при колата и тръгнах да карам скоростната ми кутия по-време на движение почна да изпуска скоростта все едно. Както карам на D и изведнъж изгасва лампата на D-то и все едно съм в неутрална. По едно време на място като бях изобщо не можеше да се мръдне скоростния лост. По едно време като давам газ на D докато съм няма проблем и като пусна педала и си ебава майката все едно изключва от скорост. Все едно кутията се изключваше. Някой, който може да разбира от това или да му се е случвало да ми обясни за какво става на въпрос. Това се случи буквално от нищото, колата се караше перфектно и както я оставих за 2 часа и после я запалих почна всичко. Също така трябва да спомена, че след като стана това със скоростната кутия ми излязоха 3 грешки. Грешка в "parking P" , "ESP Faulty" и за изгорелите газове. След като тръгнах се изчистиха първите две и остана само това за изгорелите газове. Моля, за помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kainy Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Когато нещо св случва изведнъж, най-често е свързано с нещо счупено Щом си нямал оплаквания преди това, значи не е захабени дискове, хидро или подобно. Звучи ми на счупена ос/пръчка или както се наричаше между някои от скоростите. При всички случаи трябва да се отваря да се гледа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jevermore Posted September 14, 2017 Author Report Share Posted September 14, 2017 @kainy А това с трите грешки може ли да е следствие от повредата на кутията? Тъй като преди това никакви грешки или проблеми не съм имал. Също така това поправимо ли е или ще трябва нова скоросттна кутия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 счупен вал, както kainy каза, но го казвам само от четене на темите тук във форума Link to comment Share on other sites More sharing options...
kainy Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Вал беше вярно Сменят се, да, не ти трябва цяла нова кутия . Най-често сменят само счупения и за който иска и комплект с притискателни дискове, само на засегнатите предавки или на всичките. Последно на един колега в работата му се счупи между 3-та и 4-та, оскубаха го 2700лв за смяна на един вал и 2 комплекта дискове, ако не се лъжа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chefoukr Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Колегата май говори за мултитроник! Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Значи да изпраща колата с автовоз на Мишо в Хърватска и да си я чака готова Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksandrov84 Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Покрай Мишо минавам през седмица ама ще му излезне солено да я закара до там,а вала нов в порше беше 500лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jevermore Posted September 14, 2017 Author Report Share Posted September 14, 2017 Здравейте, благодаря за отговорите, може ли да ми препоръчате някой сервиз в софия, който може да я оправи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 @aleksandrov84: слагаш кутията в багажника, оставяш я на Мишо и след 2 седмици в взимаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksandrov84 Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Преди 2 часа, Jevermore написа: Здравейте, благодаря за отговорите, може ли да ми препоръчате някой сервиз в софия, който може да я оправи? Ники на илиенци ги прави Преди 1 час, OvivO написа: @aleksandrov84: слагаш кутията в багажника, оставяш я на Мишо и след 2 седмици в взимаш не е баш така,мало документчета ще трябват за през Сърбия и в двете посоки,та направо става много сложно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts