Jump to content

Проблем с маслото


Recommended Posts

Здравейте нов съм във форума. Вчера си купих audi a3 sportback и човека в салона ме убеждаваше как колата е напълно обслужена и има масло за още 2000 км. Все пак аз реших да ида на сервиз още на същия ден, но докато карам и ми светна лампата за ниско налягане на масло (жълтата). Сложих новото масло, но грешката не се изчиства и профължава да свети на таблото. Маслото, с което е карана колата е Super Mobil 2000  10w40. Възможно ли е тази грешка, която е на таблото да си стои въпреки, че има масло. Днес ходих на студен двигател маслото си е между мин и мах 

Редактирано от vlado7711
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жълтата лампа е з ниско ниво на маслото. За налягането е червена. Жълтата не спира да свети когато е развален датчика за нивото на маслото, който се намира в картера.

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоест мога да карам колата спокойно докато не се изчисти грешката от борд компютъра? Понеже маслото е в норма в момента 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Карай спокойно, но колегата искаше да ти каже, че най-вероятно ти е заминал датчика за нивото на маслото в картера и ще трябва да го смениш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за отговорите! Имам и още един въпрос понеже в сервизната книжка пише, че колата е с масло 10w40, а неколко човека вече ми казват, че тези мотори се карали с 5w40 и ми е много серт, ако тръгна да не стане некой проблем. И някой може ли да ми каже читав майстор във Варна, който да си разбира. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нема грижи, докато температурите са над нулата мотора не усеща разлика дали е 5в40 или 10в40.

Аз бих го сменил чак когато стане студено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това масло Мобил 2000 си едно чисто минерално масло...даже и полусинтетика за каквото се води не е. Та изводът от това е , че колата според мене въобще не е била подържана като хората . Сега преди пак да смениш маслото с правилното е желателно да направиш т.нар. флъш т.е. промивка и даже една водородно чистене - на дизелите наистина помага .И понеже идва зимата вземи си сложи едно читаво масло 0W-30 или 5W-30 грейд. Не те съветвам да си вземаш масло от тука - било магазин , форум , представителство....Всички са произведени в Турция или Румъния....но по-вероятно е да попаднеш на ментосано в съответната ментосана туба .

 

https://www.ato24.de/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...