Jump to content

"o" пръстени на прословутия тройник


blacky

Recommended Posts

Колеги, оказва се че при изстинал двигател ми прокапва от един от двата датчика, които са на прословутия тройник отзад на главата на двигателя, в случая АДР. Той при мен е "петорник", а не тройник, но няма значение. Става дума за опръстените на двата датчика дето са отгоре. Някой може ли да ми каже размери или номер по каталог, че да си ги купя и сменя? Просто извадих единия и видях че "о" пръстена е станал цилиндър от външната страна. Самия "седмокрил пето..." е сменен миналата есен, а и напипвам антифриза по леглата на датчиците, като изстине мотора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да ги купиш от всеки по-голям магазин за авточасти, вадят ги по номер на рама и бяха по около левче за бройка, дори и от Порше. Въпроса е, че тръгнат ли да текат очаквай скоро да протече и тройника и не знам дали не е по-добре направо да го смениш комплект с О-пръстените, поне такъв беше моя опит със 100-цата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-горе съм написал че го смених миналата есен. Проблема е че мърляча не е сменил "о" пръстените. Мерси за инфото, довечера влиза в бокса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж тук дали ще ги намериш. 

Скоро ги сменях и аз. Когато питах в 2-3 магазина ми казаха, че пръстена вървял с датчика, нямали го като резервна част. И наистина, в каталога, който съм ти дал по-горе, ги няма. Обаче на датчика, който е за климатроника, О-пръстена го има отделно, а датчика е същия. Та при мен на АВК мотор номера е N 90316802 (размер 19,6X3,65 мм). Понеже в железарията не намерих 19,6X3,65 сложих 20X3,5 и засега няма теч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът е приключен успешно, благодаря на отзовалите се колеги. Не тече след смяната на "о" пръстените. Може да се заключва или маха темата. Ако искате я оставете за информация на други, като мене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...