audiforeverTDI Report post Posted February 15, 2018 (edited) Здравейте колеги, Днес отворих, капачката на антифриза и видях,че има масло и то доста. AFB мотор 2.5 TDI. Въпроса ми е,има ли този мотор охладител на маслото и ако има къде се намира? Как се сваля,за да проверя уплътнението.Благодаря предварително. Edited February 15, 2018 by audiforeverTDI Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefan112 Report post Posted February 16, 2018 Това ти е масления охладител. Сваля се масления филтър и вътре е с гайка, зад него има уплътнение но то е да не тече масло на земята. За да влезе масло във водата от там трябва да е спукан, което ме съмнява най-вероятно е гарнитурата на главата Quote Share this post Link to post Share on other sites
audiforeverTDI Report post Posted February 16, 2018 Мерси колега. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sladura_vkp Report post Posted February 19, 2018 Охладителя се намира до хидравличната помпа. От него е, има о-пръстен който с времето остарява Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolitooo Report post Posted June 10, 2019 Колега в какво се оказа проблема и в крайна сметка къде се намира този маслен охладител,защото и аз имам същия проблем Quote Share this post Link to post Share on other sites