Jump to content

Проблем с EVAP клапан


zoomaka

Recommended Posts

Здравейте. Преди няколко месеца си взех Ауди, А3, 2.0 FSI. Автомобила нямаше никакви проблеми, докато един ден не светна чека. Грешката която показа беше свързана с EVAP клапана - Incorrect flow. Смених въпросния клапан минах около 1000 километра и чека отново светна със същата грешка. Грешката се изчисти не  я презаписа и след 300 километра отново се появи. Закарах колата в сервиз където бе изчистена цялата горивна система и всичко беше наред. След около още 400 километра чека отново светна  и отново същата грешка. Това което разбрах е че имало въгленов филтър за бензинови изпарения и можело и от него да е. Колата няма никакъв проблем в движение е всички стойности са наред, но проклетата лампа на таблото ми вади очите. Опитах да намеря такъв филтър, но се оказа доста трудна задача. Говорих със сигурно десет души които ми обясниха, че до сега не са се сблъсквали със смяна на този филтър. Звънях и търсих къде ли не, но резултат никакъв. Накрая намерих в в Ауди България, като от там ми обясниха, че трябвало да чакам около 2 месеца и цената която обявиха беше брутална - 600 лв. Питането ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и ако да можете ли да ме насочите от къде мога да намеря такъв въгленов филтър за бензинови изпарения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен се появява тази грешка периодично, но не ми свети нищо по таблото и няма промяна в поведението на колата. Питах в един сервиз и отговора беше "всичките бензинови я имат тая грешка, не се занимавай".:nixweiss:

 

По моргите търси ли филтър? В повечето случаи са склонни да дадат няколко дена за проба, след което да върнеш частта, ако не ти върши работа. Другият вариант е да потърсиш в ebay по парт номер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр. сблъсквал съм се с този проблем при голф 5 със същия двигател и след смяна на този филтър, повече не е правил магарии! Иначе и аз минах през всякакви филми с него, смених клапана,маркучи и какво ли още не, но докато не смених филтъра все светваше чека, след определено време! Поръчах си филтър от Ибей за доста прилична сума,и всичко заспа,не помня точно колко ми излезна,но беше под 30$ ! Погледни си филтъра, и на него пише номер по който трябва да се ориентираш за модела. Иначе самия филтър се сменя за не повече от 5 мин. работа ;) 

Редактирано от Audi2027
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

И аз вече минах през филма

https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=86&t=1537228

Това е въпросния филтър, сваляш го отваряш чистиш, има един малък хартиен филтър под една гъба....изчисти се перфектно с обезмаслител, моя беше бардал (наличен). Смених активния въглен с нов, събира около две шепи ....обратно на колата,и край. При мен набиваше грешки, и в халдекса-ESP, и къде ли не! За малко да сменям контролер без причина. В момента няма нито една грешка-ESP, и всичко останало работят без проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...