Jump to content

Проблем скоростна кутия


jeksana

Recommended Posts

Здравейте колеги.От скоро съм собственик на ауди а4 б7 2.0 тди автоматик 2005 година.М ого и се кефя и много ме радва като динамика и комфорт но възникна проблем в скоростната ми кутия надявам се не толкова голям.Бях чел за проблеми с мултитроника но исках точно такава б7 автоматик. Та проблема е следния.Индикациите на автоматика PNDRS постояно светят в червено и това означава че кутията е в авариен режим.Излиза грешка 18201-сензор 2 за оборота на скоросната кутия няма сигнал.постоянно.Консултирах се с няколко майстора и те ми казаха че трябва да се ремонтира мозъка на кутията.Та въпроса ми е тъй като в момента съм с колата във Франция а другата седмица трябва да пътувам към България с нея,дали може да прецакам кутията още повече.Забравих да кажа че има едно леко притрисане в ниските обороти при рязко подаване на газ,във високите няма никакви пробле предавките си влизат добре няма шумове от кутията поне аз не чувам.Ще съм много благодарен ако има колеги които са се сблъсквали с този проблем да споделят своя опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм голям разбирач ... Но това което съм чувал е че когато е в авариен режим караш постоянно на 3-та или 4-та не съм сигурен и от там идва притрисането ... Но и знам че това е направено с цел да стигнеш до сервиз и нищо повече, колко повече я караш така толкова повече ще развалиш точно тая скорост. А за какъв е проблема немога да помогна но все пак според мен е електронен.

Успех.

Sent from my GM 5 Plus using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питах един по-вещ познат за проблема ти - той твърди, че можеш спокойно да се върнеш, но все пак като караш по магистрала или дълъг път с постоянна скорост, по-добре ускори и включи на "ръчна", т.е.надясно и избери до най-високата предавка (при мен е 7). Въпреки, че е на ръчно, системата все пак превключва на други предавки ако паднат оборотите или се увеличи натоварването. Можеш и предварително да произграеш тази ситуация (преди да тръгнеш към България) и да решиш. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Другата седмица тръгвам с нея надявам се да успея да се прибера и веднага свалям компютъра колега ти със същия мотор ли си и кутия .Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...