Jump to content

iliyan_pi

Members
  • Мнения

    96
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от iliyan_pi

  1. Търси в интернет - има фирма, която се занимава само с автоматични кутии, но не си спомням името й. но го имаше и в по-старите броеве на Аутобилд БГ.
  2. Преди много години имах подобен инцидент във Франция. До България на всяка граница ми искаха застрахователните документи издадени от полицията - описание на ПТП, кой е виновен и какви са щетите. Това е.
  3. Не открих как да добавя линка в самата обява. Добавям го тук. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=16&rub=0, а също слагам и снимките.
  4. Продавам Ауди B7, Avant, 2.0, tdi, 140 к.с., 2006 г., мултитроник скоростна кутия. Колата е в много добро състояние, продавам я защото синът ми иска да купим по-нова. На 133000 км е, карана е по 5-6 х.км защото имам служебна, има ГТП, ГО и винетка за тази година. Откакто е моя стои в гараж. След 2016г съм инвестирал над 5000 лв за отстраняване на всичко, което в сервиза решиха. Моторът е LBL (без DPF). Моята цена е 6800 лв.
  5. Мисля, че и сам можеш да монтираш новия клапан и адаптяция не е необходима. Успех!
  6. Това изгледа подходящо (не Лонг Лайв, за 15000 км). Аз употребявам подобно и го сменям на 10-11 х.км..
  7. И друг път съм писал по темата, че съгласно фирмата Ауди е много важно маслото да отговаря на спецификацията 505.00 за "обикновеното" (което се сменя на 15000 км) или 506.00, 506.01 и 507.00 за Long live (което се сменя до 30000 км). Даже доливането на обикновено масло (505.00) при положение че използвате Лонг Лайв (506.00, 507.00)не трябва да е повече от половин литър. Вискозитетът не е толкоз важен колкото въпросната спецификация, защото той е свързан с минималната околна температура. Например в "AutoData" пише, че може да се използва и масло 10W40 стига да има присадките , които му дават спецификациите на VAG (напр. 505.00). Между другото всички сериозни марки имат препоръки маслата за тях да отговарят на техните спецификации .
  8. Симптомите са незабележими за шофьора, но когато ЕГР откаже компютърът блокира двигателя и той започва да работи неравномерно, не може да се изфорсира и светва "check engine". Най- често се износва пластмасовото зъбно колело, което отваря и затваря едната клапа. Най-елегантното решение е софтуерно блокиране (компютърът на "търси" въобще ЕГР-а). Вече всички сервизи знаят "хватката" и срещу стотина лева я прилагат. Недостатък на блокирането на ЕГРа е забележимо по-бавното загряване на колата, а дали блокираният ЕГР може да се открие при проверката на газовете (при техническия преглед) не знам.
  9. Въпросът ми е в кой раздел на форума да пусна тема, че искам да се срещна с колега с Ауди от моя град Стара Загора с цел обмяна на мнение? Може да ми свърши работа и ако някъде в сайта има списък с орумците с техните данни: например местоживеене и кой модел Ауди има. Благодаря!
  10. Срещал съм в немска статия по въпроса, че прилагането на ръчната преди "Р" и след намалявало в някои случаи на вероятността от изкъртване или изкривяване на щифта, който блокира скоростите при "стоп". Нищо не съм си измислил.
  11. В потребителското описание ("User's manual") пише: 1.Превключването в режим "P", "R" да става само при напълно спрял автомобил. 2.При спиране редът е: спира се с крачната спирачка, издърпва се ръчната и тогава се превключва в режим "P", независимо от наклона на пътя. 3. Режим "N" се използва само при спрял автомобил с цел придвижване например с тикане или качване на колесар или репатрак. 4. Да се избягва рязкото тръгване и форсиране - не е фатално, но е нежелателно. Същото важи и за теглене на друг автомобил - да се избягва. 5. Да се избягва дългото боксуване в кал или сняг и лед. Написаното тук го има и в Youtube.
  12. iliyan_pi

    DPF филтър

    А сега след въвеждане на новите стикери , когато са премахнати DPF и катализаторите какво ще отчитат при измерване на замърсяването? Според спецове от Германия колите без DPF "падат" поне с една степен, т.е. от евро 4 в евро 2 или 3.
  13. Писано е много пъти по въпроса - VAG-Com e програмен пакет , с който компютър чете данните от колата чрез специален сервизен съединител (куплунг). Връзката е по USB кабел, в който има вграден адаптер между USB интерфейса и този на колата. А Уиндоус е най-разпространената операционна система (среда), за която е написана програмата VAG-Com ( Volkswagen Audi Group - Comunication).
  14. На мой близък миналото лято му се наложи подобен ремонт - в София му поискали 3000 лв и той се отказа. Колата беше 2.0 TFSI.
  15. Искаш да кажеш, че има сирена фабрично монтирана?
  16. Питам пробвал ли е някой вградената аларма на A4, B7, Avant дали издава звук (например с клаксона) ако се задейства? Благодаря.
  17. 0898778225, Благодаря предварително.
  18. Не разбирам защо не споделиш и с нас резултата?
  19. Повечето форумци вероятно няма да се съгласят с мен, но аз съм много доволен от моята кола - 2006 г., 2.0 TDI, multitronic. Имам я от 5 години и естествено не знам точния й пробег, но сега е на 125000 км по показанията на километража. Освен главните възли - ремъци, ролки, водна помпа, накладки, дискове и някои тампони, друго не съм сменял (да чукна на дърво).
  20. Колеги, добре е, че се занимавате с нещо, което ви харесва, но има и друго - напоследък при пътуване нощем ми идва да гръмна някой младок като вас, който си е сменил стандартните крушки с ксенонови или ЛЕД, но не ги е регулирал по височина. Заслепяват те веднага! Подобно е положението и с удряните отпред коли - след ремонта не регулират фаровете и те "бият" в тавана.
  21. iliyan_pi

    Добавка Bardahl diesel 1l.

    Преди време си купих от добавката и като я мирисах и разглеждах ми заприлича на самолетно гориво (керосин). Дадох я на приятел химик да я изследва ако може и той ми каза, че не открива нищо повече от газ за осветление (много близко да керосина). От тогава си купувам газ за осветление около 0,5л за половин резервоар два три пъти в годината и нямам проблеми с дюзите. Поне на мен ми се струва, че всичко е ОК.
  22. Струва ми се малко фейк работа - никъде няма данни какъв е капацитетът на кондензатора, за да се прецени каква е енергията и за колко опита за запалване ще стигне. Иначе подобни кондензатори се използват в болидите на Ф1 за по-добър старт и ускорение. Там те се дозареждат при спирането (рекуперация).
  23. Колегата nicoldy е дал линк , аз не очаквах, че малко от форумците са запознати, защото ги имаше намалени в Лидл по 88 лв. Сегашните модели имат накрайници за захранване и на лаптопи и други консуматори, но мен ме интересува колко пъти можеше да стартираш двигателя с такава батерия ако ти е паднал акумулатора. Тя не бива да се използва без акумулатор , защото когато запали двигателят генераторът ще вдигне напрежението много (акумулаторът даже ако е разреден действа като буфер и не позволява това да се случи) и не е ясно електрониката в колата дали няма да "хвръкне". При запалване тази батерия трябва да се изключи, защото и тя на бива да се зарежда безконтролно ( в кутията й има зарядна електроника , но зарядът става обикновено от телефонно зарядно ).
  24. ЧНГ на всички! Широки пътища и гумени дървета! Някой има ли опит със резервна литиево-йонна батерия, предлагана по сайтовете? Имам съмнение, че данните за капацитета й са "леко" надути - например 22 Ah. Обикновено такава батерия съдържа три елемента от по 3-4 Ah. В описанието пише, че максималния ток е 500-600 А, което е сериозна стойност. Та ако някой е пробвал, да каже впечатлението си.
  25. На мен ми се е случвало (на стара кола) да купя нов термостат и той да се отваря по-рано, затова ако не те мързи изпробвай и стария в едно канче с вода. Най-трудно е намирането на термометър- аз използвах такъв домакински, за печива, до 150 градуса. Питай някой готвач или приятел, защото скоро ги имаше по 7 лева в Лидл.
×
×
  • Create New...