Jump to content

Проблем с газта на ауди 100


Recommended Posts

Проблемът се изявява в това, че колата харчи колкото реши и е убита от всякъде. С клима спокойно си взима едни 14/100 извън града и едвам набира 80 км по баирите. Същото важи и когато сме 4 човека без клима (с климатика става трагедия). Разхода варира +/- 2-3 литра постоянно. Непрекъснато губи ПХ. Както държи ПХ в следващият момент гасне. Гасне много често когато се пусне по инеция или се спре рязко  и по-рядко когато работи на място. Веднъж загасне ли в движение, после няма палене на газ. Карам я на бензин и по някое време успява да прехвърли отново на газ. Не държи празен ход, ако не е загряла поне 60 градуса. Нямам степ моторче, с двоен реглажен кран съм. Пробвал съм я на бензин, няма такива проблеми, кове си ПХ и си има мощност доволно. На бензин прави други номера, но те не са фрапантни. Чудя се дали да сменям изпарителя или проблемът е другаде :nixweiss:

 

Забравих да споема, че става дума за механичен инжекцион с мотор ACE.

Редактирано от aby1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обслужи, регулирай изпарителя, провери да не смуче въздух покрай плочката на газта, виж "байпасния" маркуч между задната част на изпарителя и плочката на дроселовите клапи да не е хлабав/скъсан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15к сменях мембраните на изпарителя, Не смуче въздух от никъде, щателно съм го проверил. Байпасният марчкуч е здраво стегнат. Проблемите се задълбочиха във времето постепенно. Сега и топла на газ не пали. След всяк спиране се пали на бензин, минавам 1-2 километра и тогава прехвърлям иначе не може. Ако я прехвърля веднага, гасне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да си сменил мембраните, но ако е турски изпарителя или самите мембрани са менте няма да работи добре. Най-добре отиди на газаджия да я види, може би е богата сместа и се дави двигателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

С газаджийте вече не ми се занимава. По-скоро минавам на варянта смяна на изпарител. И аз си мислех за богата смес и да се дави, но ме съмнява. Въртял съм винта за налягането как ли не, ефекта е нулев. Празният ход играе като пет стотинки в шахта. Не играе на горе и надолу постоянно, просто като реши вдига го на 1400 об. примерно и седи така, в следващият момент може да трепери около 500-600 оборота или дори да гасне (най-често). 

Редактирано от aby1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой е винта за налягането, и с какъв изпарител си в момента?

Изпратено от моят BENEFON SIGMA GOLD с любезното съдействие на МОБИКОМ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

В момента съм с EmmeGas. Винта за налягането е този от който се регулира дебита на газта / не знам дали се изразявам правилно/, намира се отгоре на изпарителя. Днес предприех изпреварване, минах на бензин и повече на газ не можах да мина. Карах 20км на бензин и след многократни проби накрая прехвърли на газ. В този ред на мисли някой може ли да ме насочи защо при натиснат до край педал на газта (когато се движа на бензин) колата буквално забива муцуна, все едно помпата спира да подава гориво. Откачих ламбдата за проба, няма ефект.

Редактирано от aby1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...