Jump to content

Прокапа вода


forkoz

Recommended Posts

Здравейте колеги, от няколко дни насам ми се случва нещо много странно. Вътре в колата тече вода, след като навън вали или след като отида на автомивка... Водата тече точно над лостчето за отваряне на предния капак и започва да тече, когато завия или дръпна по-рязко... Някакви идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отпред под кората на чистачките трябва да се почисти от листа и всякакви други боклуци. Отделно да се отпушат каналите за отвеждане на водата.. И сушете по най-бързия начин, че има много модули в пода и може да стане мяу.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са 2-та варианта - под чистачките и от шибидаха.

Тръбичките от шибидаха трябва да са 4 - 2 отпред и 2 отзад. Предните трябва да излизат някъде под чистачките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предните дренажи на шибидаха излизат при предните калници. Трябва да се свалят подкалниците, левият е до разпределителя на въздушното, десният е зад казанчето за чистачките. Моите ги чистих преди месец, беше се събрала кал в гумената "цифка" и не пропускаше водата да се оттича. Като резултат ми мокреше алкантарата по тавана и колонките. След почистването, не съм имам мокро на тези места. За да си спестите разглобяването на подкалници, първо тествайте с изливане на вода в ъглите шибидаха докато е отворен, ако водата не се оттича и не протече от всеки калник, значи гумените "цифки" на изхода са запушени. Вдига се спойлерчето за завихряне на струята на шибидаха, за да има достъп до входа на дренажите. Моите искаха съвсем малко, за да тръгнат. Вероятно, ако се надуе с някакъв маркуч с въздух (с уста) във всеки дренаж или с жило да се прокара, ще се отпуши и водата ще промие мръсотията. Ако това не помогне да тръгне водата ---> разглобяване при калниците!

 

drains_p96_5ae5e8aa8c0507a7ab87b1704b410

Ето и примерно видео, къде точно се намират дренажите и как изглеждат:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших проблема, колеги. Бяха запушени дренажите, които тръгват от двигателния отсек, не на шибидаха. Те излизат долу точно по средата между двете предни колела. Свалят се корите и се виждат от двете страни гумените отвори. Леко ги побутнах с една дълга отвертка и потекоха. След това ги промих отгоре с вода, за да се уверя, че работят добре и оттогава нямам проблем. Благодаря на всички за инфото! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...