Jump to content

За първи път Audi A4 (B6)


Recommended Posts

Здравейте колеги, преди месец имах възможност да покарам на приятел неговото Audi A4 1.9TDI 131 коня 2003 комби. Бях много очарован от колата! Сега ми се иска да взема подобна, но имам 2 въпроса относно същия модел:

1. Има ли някаква разлика на този модел между седана и комбито, защото в някой сайтове пише, че комбито харчи повече от седана и има по малко въртящ момент. 

2. Бюджета ми е 4500лв + 700,800лв за обслужване, но видях в няколко теми че под 5000,5500лв няма да намеря модел без после да си имам проблеми. Това вярно ли е или е просто до късмет и много гледане. 

 

Също досега не съм карал дизел. Какви са при него особенностите и за какво да гледам когато избирам този модел Ауди. Благодаря ви! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мотор AVF 96kw върви много (за конете си) и гори прилично.

Комбито е по-тежко --> гори повече, че си разнасяш едни кила с теб отзад постоянно.

Въртящият момент няма как да е по-малко, просто е по-тежко.

Гледай за всичко, което се гледа при дизел:

дюзи, турбо, кутия, маховик/съединител

Дай повече пари при полупката, за да ти е мирна главата по-късно и на оглед в добър сервиз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5/4/2019 at 20:54, Alex99 написа:

под 5000,5500лв няма да намеря модел без после да си имам проблеми. Това вярно ли е или е просто до късмет

 

То и за над 6k е на късмет! Въпроса е, че тогава има шанс да има още живот в тая кола. В долната половина на ценовия диапазон шанс почти няма или по-скоро реставрацията ще е много над тия 7-800лв, които си приготвил. Тия пари ще ти стигнат, ако колата е перфектна и само трябва да смениш консумативи и то с отстъпки... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Наисти мисля че за около 5000 мога да намеря нещо добро, разбира се перфектна няма как да е, но и не ми трябва да е перфектна защото ще ми е първата изобщо. Ще гледам да не е на много километри и ще си намеря човек който да ми помогне за правилния избор.

Редактирано от Alex99
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, Alex99 написа:

Ще гледам да не е на много километри...

От сега виждам как някое смазано от каране А4 ще ти попадне в ръцете и ще станеш поредния реставратор У форума. Недей така. Сигурен съм, че пацата не пораства доълнително, когато на таблото на 15+годишен клозет километрите са под 200к. Доста над ще са, каквото и да гледаш и търсиш.

Последното нещо, което трябва да гледаш на стар автомобил, са километрите. Вземи някой, който ще може да прецени актуалното състояние на автомобила, че като гледам изобщо няма да се справиш сам. И ти трябва перфектна, именно защото е първата ти кола. Като не е перфектна и като трябва да бъркаш в кисията често, ще ти се промени мнението и за марката. Да не говорим, че шанса да не си подготвен финансово за такъв автомобил, изглежда доста висок, да не кажа 100%. Запознал ли си се с разходите за обслужване (не с най-евтините части), как точно се обслужва мотора, цените на скъпите елементи по автомобила, включително и окачването? Или просто гледаш на външен вид как изглежда колата?

Преди 3 часа, raffa4 написа:

И кво излиза , че по-добре Б5 за 5-6к...

По-добре е Б5... Пасат Б5.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...