axlzzz Posted May 21, 2019 Report Share Posted May 21, 2019 (edited) Здравейте, Без да искам докато си сменях дебитомера счупих един тройник мисля, че е за картерните газове. Снимката не е моя, намерих я в нета, но съм отбелязал коя е частта. Ще съм много благодарен, ако някой да ми каже как точно се нарича и ако е възможно да ме упъти откъде да я поръчам. Благодаря предварително. Edited June 17, 2019 by VBI Заглавие! Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted May 31, 2019 Report Share Posted May 31, 2019 (edited) @axlzzz да попитам, така и така сме почти на една тема За тръбата - морга. Ново не знам от къде, и аз все се чудя как не я счупя тази тръба като разглобявам там. Между другото дебитомера (МАФ) се сменя и без да сваляш филтърната кутия/гофрирания маркуч - развиваш двата винта отгоре и го издърпваш, много по-лесно е, само се внимава докато го напъхаш обратно. Та въпросът е - от къде се сдоби с МАФ за този двигател? От доста време търся - за сега един несполучлив опит имам с втора употреба и ми е малко тъпо да поръчам пак на сляпо. Ще споделиш ли нов или втора ръка си намерил и от къде? Edited May 31, 2019 by head_up Link to comment Share on other sites More sharing options...
axlzzz Posted June 5, 2019 Author Report Share Posted June 5, 2019 (edited) Имах късмет втора ръка да излезе читав за около 60 лв мисля. Иначе преди да установя, че проблема ми е в дебитомера ходих в един сервиз за диагностика и във въпросния сервиз известно време преди мен е ходил автомобил със същия проблем. Човека обаче се е отказал да си прави колата там и имаха останал един дебитомер, доколкото помня рециклиран или нещо такова. (абе може и нов да е бил). @head_up можеш ли да ми снимаш тръбата и номера, който е на нея? Edited June 5, 2019 by axlzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted June 15, 2019 Report Share Posted June 15, 2019 @axlzzzИзвинявай за късния отговор, не съм много активен в последните дни тук, ще се опитам да снимам тръбата в утре-вдруги ден. Говорим за маслената, която си счупил, нали? Да ти кажа не помня да има номер, но трябва, а и не съм се заглеждал. Колкото до дебитомера (МАФ-а) - ако е бил втора ръка си извадил късмет, но ако е бил нов - можеш ли да ми кажеш какво точно пише на него? Модела и номера по производител. От този модел има, но реално не и от номера, който се дава от АУДИ за двигателя. Че от доста време търся нов, но точно този модел, който се ползва в нашите коли отдавна няма. А никой не може да ме ориентира за заместител. Link to comment Share on other sites More sharing options...
axlzzz Posted June 16, 2019 Author Report Share Posted June 16, 2019 Да, на тръбата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted June 20, 2019 Report Share Posted June 20, 2019 (edited) @axlzzz, единствения номер, който намерих по тази тръба се намираше от долу на пластмасата в дясно от двигателя, която придържа тази тръба, която си счупил към друга подобна - имаше надпис Front и стрелка от единия край, мисля. Доста трудно за четене с огледалце, но да кажем, че номера е: 1BO 048 103 241 POM. Дано е полезна информация! Едит: Всъщност на тази пластмаса https://www.drive2.ru/l/3692608/ Вероятно не е каквото ти трябва. Наистина не намерих друг номер по продължение на тръбата, а я огледах доста внимателно от където имам достъп с огледало. Edited June 20, 2019 by head_up Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedelcho_iliev Posted June 21, 2019 Report Share Posted June 21, 2019 Номерът на тръбата би трябвало да е 050103217. Справка може да направиш тук. Според мен нова няма да я намериш. Поне така се получи при мен за аналогичната тръба на АВК_то. Решението беше - тънкостенна втулка при стругар и замазване с Поксипол отвън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted June 21, 2019 Report Share Posted June 21, 2019 Течен метал няма ли да свърши по-добра работа? Ако не е раздробена тръбата, разбира се. Втора ръка е начинът и според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedelcho_iliev Posted June 24, 2019 Report Share Posted June 24, 2019 При мен тръбата е пластмасова. По описания метод кара вече 3-4 години без грижи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts