Jump to content

АУДИ Б4 1.6 АДА счупен тройник

axlzzz

Recommended Posts

Здравейте,

Без да искам докато си сменях дебитомера счупих един тройник мисля, че е за картерните газове.

2Dnwc1n.jpg

Снимката не е моя, намерих я в нета, но съм отбелязал коя е частта.

Ще съм много благодарен, ако някой да ми каже как точно се нарича и ако е възможно да ме упъти откъде да я поръчам.

Благодаря предварително.

Edited by VBI
Заглавие!

• 2 weeks later...

@axlzzz да попитам, така и така сме почти на една тема :) За тръбата - морга. Ново не знам от къде, и аз все се чудя как не я счупя тази тръба като разглобявам там. Между другото дебитомера (МАФ) се сменя и без да сваляш филтърната кутия/гофрирания маркуч - развиваш двата винта отгоре и го издърпваш, много по-лесно е, само се внимава докато го напъхаш обратно. Та въпросът е - от къде се сдоби с МАФ за този двигател? От доста време търся - за сега един несполучлив опит имам с втора употреба и ми е малко тъпо да поръчам пак на сляпо. Ще споделиш ли нов или втора ръка си намерил и от къде?

Edited by head_up

Имах късмет втора ръка да излезе читав за около 60 лв мисля. Иначе преди да установя, че проблема ми е в дебитомера ходих в един сервиз за диагностика и във въпросния сервиз известно време преди мен е ходил автомобил със същия проблем. Човека обаче се е отказал да си прави колата там и имаха останал един дебитомер, доколкото помня рециклиран или нещо такова. (абе може и нов да е бил). 

@head_up можеш ли да ми снимаш тръбата и номера, който е на нея?

Edited by axlzzz

• 2 weeks later...

@axlzzzИзвинявай за късния отговор, не съм много активен в последните дни тук, ще се опитам да снимам тръбата в утре-вдруги ден. Говорим за маслената, която си счупил, нали? Да ти кажа не помня да има номер, но трябва, а и не съм се заглеждал. 
Колкото до дебитомера (МАФ-а) - ако е бил втора ръка си извадил късмет, но ако е бил нов - можеш ли да ми кажеш какво точно пише на него? Модела и номера по производител. От този модел има, но реално не и от номера, който се дава от АУДИ за двигателя. Че от доста време търся нов, но точно този модел, който се ползва в нашите коли отдавна няма. А никой не може да ме ориентира за заместител.

@axlzzz, единствения номер, който намерих по тази тръба се намираше от долу на пластмасата в дясно от двигателя, която придържа тази тръба, която си счупил към друга подобна - имаше надпис Front и стрелка от единия край, мисля. Доста трудно за четене с огледалце, но да кажем, че номера е: 1BO 048 103 241 POM.

Дано е полезна информация!

Едит: Всъщност на тази пластмаса https://www.drive2.ru/l/3692608/ Вероятно не е каквото ти трябва.

Наистина не намерих друг номер по продължение на тръбата, а я огледах доста внимателно от където имам достъп с огледало.

Edited by head_up

Номерът на тръбата би трябвало да е 050103217. Справка може да направиш тук.

Според мен нова няма да я намериш. Поне така се получи при мен за аналогичната тръба на АВК_то. Решението беше - тънкостенна втулка при стругар и замазване с Поксипол отвън.

Течен метал няма ли да свърши по-добра работа? Ако не е раздробена тръбата, разбира се. Втора ръка е начинът и според мен.