ziprok

Ауди 80 2.0 моно проблем на бензин

Recommended Posts

Здравейте, нов съм във форума. От няколко месеца съм горд собственик на гореспоменатото Ауди комби. Проблема на автомобила е следния: Преди да го закупя колата е вървяла само на газ. Цялата кошница, барабар с помпата беше премахната от резервоара и той беше изпразнен и затапен. Купих кошница и помпа втора употреба и ги монтирах, налях бензин и се появи следния проблем. Колата пали на бензин и на празен ход държи идеални обороти, но когато се подаде газ, след 1500 оборота колата започва да се дави и към 2000/2500 изгасва. Все едно не и достига бензин. Казаха ми да си измия резервоара и да си сменя помпата и щяло да се оправи, само че аз със скромния си технически опит не вярвам и за това реших да се допитам и до вас, дали някой не се е сблъсквал със същия проблем. Горивния филтър на колата е нов, обслужена е напълно, свещи, кабели ,масла, филтри, ремъци, ролки. На газ колата работи нормално. Ако някой даде съвет ще съм благодарен. Лек и успешен ден на всички.

 

П.С. 

Пробвах търсачката, но не намерих нещо полезно по темата. Ако съм сложил темата не на мястото и, съжалявам и моля модераторада я тури където трябва.

Edited by ziprok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвай да почистиш бензиновия инжектор.

Изпратено от моят BENEFON SIGMA GOLD с любезното съдействие на МОБИКОМ

Share this post


Link to post
Share on other sites

А аз бих захранил една обикновена бензинова помпа в бутилка от 10 литра с бензин, в която СЕ ВРЪЩА и обратното гориво, самия тоя инжектор и ще стане ясно веднага прави ли са или не, тези хора.

Edited by autoasist

Share this post


Link to post
Share on other sites

При мен Б4 АВТ двигател моно беше подобен синдром, смених бензиновия филтър и ми каза майстора да налея добавка за почистване на инжекция или моно инжекция и да мина 150-200 км. Оправи се и върви на пушка. В резервоара да има винаги двайсетина литра бензин да не засмуква евнтуалната тиня.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Откачи си акумулатора като за начало за 5 минути, закачи го наново и виж има ли промяна.

Може да е проблемм с ламбда, проблем със син температурен датчик.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговорите колеги. Дюзата се оказа читава. Монтьора ми изчисти целия резервоар, продуха маркучите и смени горивния филтър. Колата работи перфектно. Казаха ми поне 1000 км да карам на бензин и по възможност с добавка за да се изчисти всичко което е останало. Лека вечер.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.