Jump to content

Има ли Модул заместващ CD Changer-a за нашите коли?

sclass

Recommended Posts

Здравейте,

Тъй като колата ми по незнайни причини няма AUX и в последствие разбирам, че май нито една А8ца от това поколение няма AUX или поне повечето. Има ли модул, който директно да се включва на мястото на CD Changera.  Говоря за нещо подобно на това: https://www.aliexpress.com/item/32877149089.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7c96abbdxxAIsp&algo_pvid=f84af2a5-1d63-4f21-a735-3b48b93a226c&algo_expid=f84af2a5-1d63-4f21-a735-3b48b93a226c-2&btsid=4b49d0fd-1616-46a6-a918-6f2818e19176&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_55
Само дето продукта от линка е съвместим с предишното поколение на A8.
Аз ако си сложа подобно устройство изобщо не ми трябва и чейнджър, идеята ми е да го включа изцяло на неговото място евентуално, без преправяне и т.н. Крайният резултат който гоня е да си подкарам Bluetooth streaming от телефона, но и AUX-a ми върши същата работа, защото през него ще си сложа Bluetooth.
Обадих се на няколко места, включително и на Авител, но всички, особено последните ми искат някакви безумни пари. Авител ми обявиха сума от 750 лв. за да ми подкарат Bluetooth streaming.. WTF??? Имайки в предвид, че колата ми си има напълно работещ bluetooth, само за един стрийминг да дам такава сума ми се вижда повече от малоумна оферта, а да не говорим, че съвместими с aux устройства, които го предлагат струват по 5-6$...

В крайна сметка някой подкарал ли е устройство като това, което съм линкнал на мястото на чейнджъра? Ако да, може ли линк към устройството.

Благодаря!

Edited by sclass

Както и в другата тема писахме - трябва да се вложат малко кинти. Тоя блутут дето колата го има е за телефона.

Като стана дума за авител ето това, което уж предлагат е доста сполучливо решение:

https://www.avitel-bg.com/fiscon-37196-bluetooth-for-audi-a4-a5-a6-a8-q7

китайците не знам дали имат успешен вариант, който  и се интегрира с вече същестувата система

Edited by Excessive

Блгодаря ти, но това което си линкнал е 840 лв. без монтаж... Изобщо даже няма смисъл да го коментирам. Търси се някакво евтино решение до 100тина лева, повече просто не си струва да се инвестират в подобна екстра за 15 годишен автомобил. А и като цяло това което искам по принцип струва около 10 лв. за повечето коли, но по закона на мърфи точно за нашата нищо не намирам :-((
Толкова ли пък да не е създаден китайски plug and play заместител на нашия чейнджър и то като се има в предвид колко популярен е модела?

p.s. A тези от Авител са направо смешни с тяхните "решения" за Ауди, че то изцяло нова мултимедия да си поръчам с тъчскрийн и всички видове екстри ще е над 3 пъти по-евтино от това, което искат те, само за да добавят стрийминг към блутуута.. баси и кожодерите нагли.
За пореден път се убеждавам, че на българските фирми целта не е да ти свършат работа, а единствено да ти вземат колкото се може повече пари.

Edited by sclass

Авител препродават и цената им не е особено завишена спрямо цените и в Германия. Kufatec/Fiscon си се водят марка и предлагат 100% интеграция с колата. Нормално е да е скъпичко. С А8-ца такива цени трябва да се очакват, нищо че е 15 годишна.

Ако искаш евтинко си вземи едно трансмитерче за 30 лв и си ти.

Edited by Excessive

Не си прав, в бюджет 30 лв., чисто технически може да се впише и качествен блутут приемник, а не просто трансмитер, все пак сме 2019 година.., но както и да е. Ако преди 15 години подобни суми са звучали нормално в наши дни са направо смешни за подобна "екстра", явно на някои обаче това не им отърва и си карат постарому. Дето се вика - Не е луд този, който яде баницата...

Edited by sclass