Jump to content

Задна чистачка не спира след подмяна с ново моторче


duudah

Recommended Posts

Здравейте колеги, отдавна следя форума и дойде време и аз да пусна една тема тъй като никъде не намирам отговор на проблема.

Имах ядове с пръскалката на задната чистачка на Audi A3 8L 2002 - счупена тръбичка в моторчето като много сходни случаи (всичко друго си работи коректно). Направо си поръчах ново моторче от ebay ( https://www.ebay.co.uk/itm/Windscreen-Wiper-Motor-Rear-Fits-Audi-A3-A4-A6-Allroad-VW-Passat/173905947571?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 ) със същия сериен номер, което след като пристигна и го монтирах се оказа, че не работи коректно. При пускане на чистачката работи нормално, но при връщане на лостчето в нормално положение не изключва. Задната чистачка спира чак когато дръпна лостчето напред, за да пусна течност на предните чистачки.

Свързах старото моторче - всичко си работи както трябва.

Моторчетата са абсолютно еднавки, но платките се оказаха различни. С бая зор успях да ги разпоя и ги смених, но явно при тази процедура съм прецакал оригиналната платка, защото сега когато пусна чистачката (с новото моторче, но със старата платка) прави няколко оборота и след това спира и повече не сработва.

 

Моля за съвет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си едно втора ръка свалено от конкретния модел поне да знаеш че ще работи коректно. И аз смених моето преди година понеже изобщо не работеше и беше с тотално блокирал механизъм. За 30 лв си намерих по групите във фейсбук свалено от А3 и си работи без грешка.

Редактирано от evg_eni
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, мерси за съвета, но при втора ръка пак трябва да се отваря и гресира и почиства. И аз по начало си мислех за втора ръка, но накрая реших да жертвам едни 50 лв и да си купя чисто ново. Още повече, че му направих рекламация и ми изпрати още едно моторче, което се държи по същия начин така, че трябва да се намери начин да заработи поне едното.

За мен най-странното е, че двете моторчета са с един и същи сериен номер, изглеждат еднакво и отвътре и отвън с изключение на платката, но новото изключва чак като подам вода на предните стъкла.

Та в крайна сметка сега имам едно ново, което се държи по описания начин и още едно ново със старата платка, което пък върти 2-3 оборота и след това спира изобщо да върти.

Моля някой, който е по-наясно да даде съвет.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен може да имаш проблем с лостчето ... виж някой колега около теб с такава а3-ка и ги сменете за проба.. ако пак е същото,значи проблема е в лоста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...