Jump to content

А3 8р 2004 1.6 Проблеми с окачване , дискове , накладки


bmwww

Recommended Posts

Здравейте,  купих въпросната кола за жената,  и всичко и беше наред , но отскоро започнаха проблемите . Заден десен диск грее и вчера даже видях , че е започнал да си копае канал на 3см от края му . Също така е минала плез спящ полицай онзи ден и нещо е изклопало силно в преден ляв амортисьор и от тогава при завиване на място или като потегля на полусъединител и въртя волана нещо скърца . Звука прилича на усукване на гума и го има само на преден ляв амортисьор . Някакви насоки ? Скоро сменях съединител . Може ли майстора да е развивал нещо там или проблема е от преминаването през спящия  полицай ? Също така забелязах , че на задна дясна гума и на задна ляво разстоянието от краищата им до ръбовете на калниците е различно . При задна лява е равно , а при задна дясна т.е. тази която грее видимо предната част е по близо до ръба на калника и даже стои като , че е завила леко на дясно . Онзи ден карах зад жената след като беше минала през спящия полицай и от колата падна част от пружина на амортисьор . Заглеждах от долу и четирите , но изглеждат наред 

 Видимо не им липсва намотка и го отдадох на случайност т.е. минала е през парче от пружина случайно докато съм карал зад нея . Та от какво може да грее заден десен диск и от какво е скърцането в пледен ляв амортисьор ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да я оправя ама не знам от къде да почна . Работя по цял ден и нямам враме да я погледна . Надявах се да ми спестите време с идеи . Най-много ме притеснява задния диск и това , че гумата е леко завила . Също така би тлябвало лесно да се види ако ми липсва намотка от пружината ? 

Редактирано от bmwww
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега затова има сервизи. Пък и щом не знаеш от къде да започнеш по-добре недей.

Пукането и тропането може да е от счупена пружина, лагер/тампон на макферсън или разбит амортисьор. Как точно разбра, че пружините са здрави? Качва ли я на подемник или ако не си сваля ли гумите поне? Греенето отзад може да е от спирачния апарат. Запита ли се дали ще можеш сам да го рециклираш ако изобщо подлежи?

Ползвай доверен сервиз да си спестиш главоболията и да имаш поне някаква гаранция за извършения ремонт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, греенето както е споменато от предния пост, може да е от задържащ спирачен апарат. При мен също се случи преди време и по препоръка на майстора, рециклираха и двата задни апарата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре , а жилото на ръчната може ли нещо там да е проблема , защото него подозирам . Иначе какво за разстоянието на гумата и това ,че седи леко крива и завила надясно ? Може ли да е от счупена пружина или по скоро тампон на носач ми се вижда по логично ? В събота ще я разглабям и изобщо няма да се занимавам с рециклиране . В Англия съм и тия тук са свикнали само ново щото е по-лесно ! Ама само ново и аз мога , мисля да купя 2 спирачни апарата , 2 диска с накладки защото няма и да действам . Ама се чудя 2 или 1 спирачен апарат , този само да сменя който е на проблемното колело ? 

Редактирано от bmwww
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами , че то няма накладки на тая гума дето загрява . Възможно ли е от това да грее ? Или блокирал спирачен апарат ? Почти съм сигурен , че имах накладки . Като купувах колата гледах и в момента на останалите 3 гуми имам чисто нови , с такава дебелина . Ако е блокирал спирачния апарат нещо възможно ли е за 5000км да изяде накладките ? Толкова е минала откакто я купих ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не грее от това че няма накладки, а по-скоро няма накладки защото грее. Изял ги е шмиргела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...