Jump to content

den4cho

Members
  • Мнения

    205
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от den4cho

  1. ДЗИ репатрират и без птп. За имобилайзер не съм чувал (поне за коли до 20к лв.)
  2. den4cho

    DPF не регенерира

    Имаш пасивна регенерация по време на движение без ти да разбираш, че я прави. Няма никакъв сигнал или уведомление. Имаш активна когато светне лампата за дпф на таблото и трябва да даваш газ. И сервизна, която в твоя случай мисля, че не е на място а се инициализира с код през vcda и се прави в движение. При 3те случая показанията за изминати км след последна регенерация се нулират (ако е извършена успешно де).
  3. Свали картера и провери цедката.
  4. Играят колега... сигурен ли си, че донорските не са подменяни.. например задните и така някой е оплескал нещата от самото начало. Ако се виждат точките сподели за да проверим..
  5. Преди няколко дена търсих и има модели стандарт без теглич, стандарт с теглич и спортно sline, а също quattro или не. Също така не се предоверявай на показателите и качеството на афтърмаркета описани в сайтовете. Sachs определено е по-добър избор от lesjofors, но все пак това е афтърмаркет производство и по презумция има голяма вероятност да има някаква производствена разлика от ое и оем частите. Винаги имай предвид, че няма как да знаеш пружина втора употреба колко е амортизирана и омекнала. П.п. нищо не спомена за цветната маркировка върху пружините или е паднала от корозия?
  6. Да моя грешка исках да кажа феродовия.. мисля се подразбира от това което съм написал. Мисля, че е доста прибързано да се определя дали съм сериозен или не от една збъркана дума. Който знае за какво говоря ме е разбрал. Теб не те коментирам сериозен ли си или не с твоя коментар по темата....
  7. Забелязъл съм, че афтърмаркет съединителите имат по-тясно феродо на притискателния и имат склонност да боксуват(не на всички марки и модели). Особенно при дизелови автомобили с оглед на по-големия въртящ момент в определен диапазон от обороти.
  8. Какъв съединител е сложен? По описанието ти излиза, че боксува.
  9. Така е колега преди 3-4 години като го подменях на същия мотор и модел взех 7 защото по аутодата май му даваха 6. После ходих за още 1 или 2 туби от по 1л.
  10. Вътре във филтъра за картерна вентилация. То реално не е филтър де..
  11. Защото и аз избързах взех за веднага vaico имаше проблем със захващането. Върнах я и поръчах оригинална. С едно феби на друго ауди tfsi имаше проблем с клапата и буташе масло. Мисълта ми е, че явно не може да се разчита на aftermarket вентилациите. Поне моя опит е такъв.
  12. Вентилацията и маркуча оригинални ли сложи?
  13. den4cho

    Датчик вода чистачки

    Така е колега доливай до максимума дори и 2-3 мм. Отгоре и няма да свети. И при мен беше така. Бях се филмирал с разни теми в чужди форуми то казанче щях да сменям.. докато една сутрин не отворих капака на студено долях до максимума и филма свърши.
  14. Колега аз пък не съм чувал за А3 с такива абривиатури да харчат такива количества масло. Нека не се маргинализира проблема с този при А4, А5 и т.н. Моторите са различни с различни проблеми. А относно газта не се кара понякога на бензин. Разхода на бензин е пропорционален и постоянен на газта.
  15. Аз на моята преди да я продам преди години купих дясно огледало от автомобил с дясна дирекция и прехвърлих само капачката и мотора на оригиналната основа от малкото дясно огледало. Купих ново огледало и готово всичко излезе под 50 лв като капачката се улучи в цвета на колата. Единствено си спомням, че кабелите за подгрева идваха малко къси, но вършат работа. Реално буксата основата всичко си остава оригиналното.
  16. Ами това е аксесоарен ремък и няма общо със задвижването на водната помпа.
  17. Може би искаш да кажеш аксесоарен? Пистов клиновиден няма това са 2 различни вида ремъци. Твоя в каква кола е с какъв код на мотора?
  18. Ами предаването на движение чрез "зъби" е ангренажно.. това не се отнася само до газоразпределението на двигателя. Зъбните ремъци на горивните помпи също са ангренажни. Това е просто значението на думата, а конкретната му употребата в двигателя. Напречен мотор на а3 от това поколение с харч на масло налагащ 2000 лв за първоначален ремонт.. не съм чувал за такива
  19. Да колега с верига са, но има ремък задвижващ водната помпа, който се води ангренаж ..
  20. Едната оферта беше от brc другата от landi. Ако няма да се въртят много киломентри си я карай на бензин(аз съм така). Всички нови мотори са кекави.. много зависи на какъв екземпляр ще попаднеш обслужван ли е редовно, на лонглайг програма ли е бил и колко километри са върнати. Не е лош автомобил. П.п. тази от обявата е перфектна само дето е от Враца....
  21. Зависи какво влиза в това първоначално обслужване. Ангренаж с в.п. и масло и филтри може да варира между 400 и 800 лв в зависимост от пройзводител и каква отстъпка можеш да ползваш. Вече ако се започне и е наложително да се подменят части по окачването, спирачна система, клапан картерна вентилация, пул на помпата за високо налягане и т.н.... сам можеш да си направиш сметка, че сумата ще е нагоре. На газ става. Бяха ми обявили цени между 2100 и 2300 лв преди 3 години. Харчи и газ и бензин.
  22. Колега затова има сервизи. Пък и щом не знаеш от къде да започнеш по-добре недей. Пукането и тропането може да е от счупена пружина, лагер/тампон на макферсън или разбит амортисьор. Как точно разбра, че пружините са здрави? Качва ли я на подемник или ако не си сваля ли гумите поне? Греенето отзад може да е от спирачния апарат. Запита ли се дали ще можеш сам да го рециклираш ако изобщо подлежи? Ползвай доверен сервиз да си спестиш главоболията и да имаш поне някаква гаранция за извършения ремонт.
  23. Ами единствено ако се боксува някъде.. важна си е чашата, но и копчето спасява 😉
×
×
  • Create New...